Ідеальний бургер з яловичиною вдома: Секрет успіху в правильній, соковитій котлеті. Клопотенко поділився рецептом

Бургер з яловичиною котлетоюВідомий кулінар Євген Клопотенко, який раніше розповіві, дав поради щодо приготування бургерів із яловичою котлетою, зазначають Патріоти України.

Його поради стосувалися того, як зробити котлети з фаршу неймовірно соковитими, як їх правильно смажити та зберігати. «Якщо ви чекатимете на гостей, просто зробіть котлети для бургерів заздалегідь, додайте спеції та покладіть у морозильну камеру на кілька годин — котлета буде дуже соковитою та смачною. Додайте улюблені овочі та соуси — і божественний результат гарантований», — переконує кулінар.


Інгредієнти для приготування соковитого бургера:

Для котлети:
  • 250 г яловичого фаршу;
  • 250 г свинячого фаршу;
  • приправа до фаршу;
  • сіль та перець — за смаком.
Додатково:
  • 4 булочки для бургера;
  • 4−8 листочків салату ромен чи латук;
  • 4 ч. л. солодкої американської гірчиці;
  • 4 ч. л. кетчупу або томатного соусу;
  • 4 скибочки сиру;
  • 1 томат;
  • 1 солоний огірок;
  • 1 червона цибуля.


Булочки для бургера розріжте вздовж навпіл та підсмажте на сухій пательні гриль до золотавої скоринки.

До м'яса (можна брати свинину та яловичину) додати сіль, перець та спеції до фаршу. Перемішати та сформувати з фаршу котлети, які за діаметром будуть підходити до розміру булочок для бургера.

Тарілку накрити харчовою плівкою, викласти котлети та поставити у морозильну камеру на 1−1,5 години.

Дістати котлети з морозильної камери та підсмажити по кілька хвилин з кожного боку на сухій пательні гриль.

Томат та цибулю нарізати тонкими кружечками, солоний огірок — повздовжніми слайсами.

Булочки змастити гірчицею та кетчупом, викласти котлету, скибочку сиру, томати, огірки та цибулю. Зверху викласти салат та накрийте верхньою булочкою, змащеною кетчупом.


Це може здивувати! ТОП-8 продуктів, які викликають головний біль

четвер, 9 жовтень 2025, 9:55

Медики попереджають: навіть звичні продукти можуть стати причиною головного болю або мігрені. Найчастіше напад провокують витримані сири, шоколад, червоне вино, ковбаси та фастфуд, передають Патріоти України. За словами дієтологів, у витриманих сирах (...

Непомітний "вбивця"? Як насправді ковбаса впливає на організм - ці факти здивують

четвер, 9 жовтень 2025, 7:22

Вживання ковбаси здається звичною частиною раціону, адже її смак знайомий ще з дитинства. Проте регулярне споживання обробленого м’яса може мати серйозні наслідки для здоров’я, про які мало хто замислюється, передають Патріоти України. Навіть невеликі ...