Поки погода не сприяє довгим прогулянкам на вихідних, можна влаштувати сімейні посиденьки з розмовами та домашніми солодощами. Здивуйте рідних шоколадним тортом під назвою "Снікерс". Патріоти України діляться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти для бісквіту: борошно (190 г), яйце (1 шт.), цукор (200 г), какао-порошок (45 г), рослинна олія (75 мл), молоко (75 мл), розчинна кава (2 ст. л.), вода (200 мл), розпушувач (1 ч. л.), сода (0,25 ч. л.).
Інгредієнти для крему: варене згущене молоко (380 г), вершкове масло (180 г).
Інгредієнти для ганашу: темний шоколад (180 г), вершки 30% (180 г).
Інгредієнти для солоної карамелі: цукор (300 г), вершки 30% (200 мл), вершкове масло (100 г), сіль (1 щіпка).
Інгредієнти для начинки: смажений арахіс (200 г).
Також знадобиться форма для випікання діаметром 18-20 см.
Приготування:
Для початку займемося приготуванням бісквіту: у глибоку миску через сито просіюємо борошно, розпушувач, какао та соду. Перемішуємо їх.
В іншому посуді розтираємо цукор з олією, додаємо туди ж яйце. Потім вводимо половину сухих інгредієнтів і ретельно перемішуємо разом вінчиком. Вливаємо молоко і продовжуємо змішувати.
Заварюємо каву і відразу ж відправляємо її у тісто. Перемішуємо і висипаємо частину сухих інгредієнтів, що залишилася. Вимішуємо, щоб вони поступово розподілилися по всій масі.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С.
Дно форми для випічки вистилаємо пергаментом, а боки змащуємо вершковим маслом. Виливаємо в неї тісто і розрівнюємо його зверху силіконовою лопаткою. Ставимо форму в розігріту духовку та випікаємо близько 30-40 хвилин. Перевірити готовність бісквіту можна за допомогою дерев'яної зубочистки.
Потім виймаємо бісквіт і чекаємо, поки він охолоне, через деякий час розрізаємо на кілька коржів. Щоб він не кришився і добре розрізався, випікати його краще заздалегідь. Наприклад, увечері зробити бісквіт, обгорнути його харчовою плівкою та прибрати до ранку в холодильник. А вранці вже розрізати на коржі та збирати торт.
Для приготування ганаша підготуємо водяну баню: на плиту ставимо каструлю, наливаємо в неї воду, а поверх неї встановлюємо другу каструлю або миску. Виливаємо в другу ємність вершки та кладемо шматочки шоколаду. Розтоплюємо на середньому вогні, потім знімаємо з плити. Залишаємо остигати при кімнатній температурі, а потім накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник.
Для приготування крему заздалегідь виставляємо згущене молоко та вершкове масло з холодильника – вони повинні бути кімнатної температури. Обсмажуємо солоний арахіс до рум'яної скоринки.
Робимо солону карамель: у сотейник із товстим дном висипаємо цукор і ставимо на сильний вогонь. Коли нижній шар цукру почне плавитись, починаємо його перемішувати силіконовою лопаткою. Потім кладемо вершкове масло і продовжуємо змішувати. Окремо підігріваємо вершки та вводимо їх у цукрово-масляну суміш, варимо буквально 1-2 хвилини і знімаємо з вогню. Наприкінці додаємо щіпку солі.
Розм'якшене вершкове масло збиваємо міксером, а потім по одній ложці додаємо згущене молоко, продовжуючи збивати все разом. Крем готовий, а це означає, що можна приступати до збирання торта Снікерс.
Щоб торт вийшов акуратним, найкраще збирати його у формі з високими бортиками. На дно кладемо перший корж, який змащуємо по краю шоколадним ганашем, а всередині - кремом. Посипаємо смаженим арахісом і поливаємо солоною карамеллю. Зверху ставимо другий корж і аналогічно викладаємо начинку. Накриваємо третім, а верхівку та краї змащуємо залишками крему і декоруємо на свій смак. Ставимо в холодильник на кілька годин, щоб він добре просочився.
Подаємо до святкового столу та насолоджуємося смаком.
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...
Жоден ранок не обходиться без запашного напою, який бадьорить і заряджає енергією на весь день, передають Патріоти України. Розповідаємо, чи можна підігріти каву в мікрохвильовці, як це вплине це на якість і смак напою. Так, напій можна підігрівати у м...