Ідеальний до м'яса та птиці: Рецепт капустяного салату "Коулсло" із незвичайною заправкою

Американська кухня не так популярна, як італійська, китайська або французька, але і вона представлена широким асортиментом страв. Одна з них — салат "Коулсло". Легкий, смачний, корисний, він став класикою на просторах США. Його подають до м'яса гриль і смаженої птиці, використовують для приготування хотдогів і гамбургерів. Жодне барбекю, де б воно не проводилося, не минає без цього салату, зазначають Патріоти України.

За великим рахунком "Коулсло" — це звичайний капустяний салат із незвичайною заправкою. Сама назва, адаптована в англійській мові і що прийшла з нідерландської, так і перекладається "салат із капусти".

Інгредієнти:

  • 0,5 кг капусти
  • 2 моркви
  • 1 цибулина
  • 2 столові ложки сметани
  • 2 столові ложки майонезу
  • 1 столова ложка йогурту
  • 1 столова ложка яблучного оцту
  • 2 чайні ложки французької гірчиці
  • 1 чайна ложка цукру
  • чорний мелений перець
  • сіль

Приготування

Капусту нашаткувати тонкою соломкою, трохи присолити і злегка обім'яти.

Так само тонкою довгою соломкою нарізати моркву або натерти її на тертушці для корейської моркви. Цибулю нарізати тонкими півкільцями.

Сметану з'єднати з майонезом, додати йогурт, гірчицю, цукор, влити оцет, посолити, поперчити і вимішати до однорідного стану. Заправка повинна вийти кисло-солодкою і злегка гострою.

Підготовлені овочі з'єднати, полити заправкою і акуратно перемішати.

На замітку

Салат можна приготувати з двома видами капусти, замінивши частину білокачанної капусти червонокачанною.

Іноді в салат "Коулсло" додають корінь селери, буряк, редис, зелень, яблука, родзинки.

Яблучний оцет можна замінити бальзамічним або лимонним соком.

Готовий салат за бажання притрусіть насінням соняшника або гарбуза, льону або кмину.

А ви це знали? Навіщо при приготуванні рису потрібні два чайні пакетики

субота, 4 травень 2024, 17:12

Рисова каша є традиційним гарніром, за приготування якого кулінари беруться досить часто, передають Патріоти України. Але якщо доволі часто готувати страву, вона приїдається. Пропонуємо вихід з ситуації – приготуйте рис за новим рецептом, використавши...

Не робіть так! ТОП-3 найбільші помилки при варінні овочів

субота, 4 травень 2024, 12:30

Овочі - корисна зелень та їстівні плоди, які не лише приємні на смак, а й збагачують наш раціон, передають Патріоти України. У процесі їх приготування частина поживних речовин втрачається, якщо були допущені помилки при готуванні. Деякі правила не вар...