Американська кухня не так популярна, як італійська, китайська або французька, але і вона представлена широким асортиментом страв. Одна з них — салат "Коулсло". Легкий, смачний, корисний, він став класикою на просторах США. Його подають до м'яса гриль і смаженої птиці, використовують для приготування хотдогів і гамбургерів. Жодне барбекю, де б воно не проводилося, не минає без цього салату, зазначають Патріоти України.
За великим рахунком "Коулсло" — це звичайний капустяний салат із незвичайною заправкою. Сама назва, адаптована в англійській мові і що прийшла з нідерландської, так і перекладається "салат із капусти".
Капусту нашаткувати тонкою соломкою, трохи присолити і злегка обім'яти.
Так само тонкою довгою соломкою нарізати моркву або натерти її на тертушці для корейської моркви. Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
Сметану з'єднати з майонезом, додати йогурт, гірчицю, цукор, влити оцет, посолити, поперчити і вимішати до однорідного стану. Заправка повинна вийти кисло-солодкою і злегка гострою.
Підготовлені овочі з'єднати, полити заправкою і акуратно перемішати.
Салат можна приготувати з двома видами капусти, замінивши частину білокачанної капусти червонокачанною.
Іноді в салат "Коулсло" додають корінь селери, буряк, редис, зелень, яблука, родзинки.
Яблучний оцет можна замінити бальзамічним або лимонним соком.
Готовий салат за бажання притрусіть насінням соняшника або гарбуза, льону або кмину.
Квашена капуста – цінний продукт, джерело вітамінів та мінералів, передають Патріоти України. Рецептів приготування капусти багато, і кожен з них безумовно смачний та цінний. Однак є нюанси, про які не завадить знати, якщо ви плануєте квасити капусту. ...
Вже давно на полицях наших магазинів та прилавках ринків продаються різноманітні екзотичні фрукти. Ми залюбки їх купуємо, та з насолодою споживаємо. Один з них – хурма, передають Патріоти України. Ці помаранчеві плоди мають масу корисних властивостей. ...