Ідеальний обід: Рецепт м'яса по-грузинськи із зеленими овочами та пряним соусом

Якщо ви не знаєте, що приготувати для ситного обіду, завжди вибирайте м'ясо. По-перше, це дуже корисний продукт, який можна вибрати на будь-який смак, по-друге, – готувати можна по-різному: варити, смажити, запікати з овочами, додавати в супи, салати. Фахівчиня із харчування Лана Форе поділилася на своєму сайті рецептом ідеальної м'ясної страви з овочами для обіду, яку ви з легкістю зможете приготувати, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • свинина/яловичина – 400 г
  • томати у власному соку – 450 мл
  • солодкий червоний перець – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • мелені зерна коріандру, уцхо сунелі та паприки – 1 ч. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • кінза, петрушка – 1 ч. л.
  • часник – 3 зуб.
  • свіжі або заморожені зелені овочі (броколі, брюссельська капуста, зелена квасоля) – 600 г
  • олія – 2 ч. л.

  • Спосіб приготування:

    1. Заздалегідь замаринуйте м'ясо: вичавіть 2-3 зубчики часнику, додайте сіль й добре розітріть, туди ж додайте мелені спеції, 1/2 ч. л. суміші відкладіть, решту додайте в часник й добре розмішайте.

    2. М'ясо наріжте невеликими шматочками, перекладіть у миску та обваляйте у спеціях із часником.

    3. Додайте трохи олії або води, перемішайте й накрийте харчовою плівкою, поставте в холодильник на ніч.

    4. Цибулю та перець поріжте невеликими шматочками.

    5. Добре розігрійте сковороду, налийте олію, перекладіть замариноване м'ясо й тушкуйте на середньому вогні кілька хвилин, поки рідина майже не випарується.

    6. Після додайте цибулю й перець, перемішайте й продовжуйте тушкувати, добре та регулярно помішуючи. Практично готове м'ясо посоліть, поперчіть, перемішайте, додайте подрібнену зелень та часник, знову перемішайте і накрийте кришкою.

    7. Дістаньте томати й розімніть виделкою, додайте трохи спецій та перекладіть у сковороду до м'яса з овочами, перемішайте все й накрийте кришкою, тушкуйте ще 15-20 хвилин.

    8. Помийте та розберіть на суцвіття броколі, стручкову квасолю розріжте навпіл й відправте в пароварку.

    9. Збираємо страву: м'ясо викладіть на тарілку, посипте за бажанням ще зеленню, додайте овочі.

Все просто! Як позбутися запаху цибулі та риби з посуду та рук

четвер, 24 квітень 2025, 10:08

Цибуля та риба – продукти, які ми часто використовуємо, але їхній запах до душі далеко не всім. Цибуля – складова більшості страв, які ми готуємо. А рибні страви також присутні в нашому меню кілька разів на тиждень, передають Патріоти України. Є кілька...

Є секрет! Що додати в каструлю, щоб помітно прискорити варіння картоплі

четвер, 24 квітень 2025, 9:14

Варена картопля – популярний гарнір. Це дуже смачна і ситна страва, яку можна вживати і з м’ясом, і з рибою, передають Патріоти України. Однак проблема полягає в тому, що кулінару доводиться довго чекати, поки вона дійде до готовності. Зазвичай варіння...