Ідеальний обід: Рецепт м'яса по-грузинськи із зеленими овочами та пряним соусом

Якщо ви не знаєте, що приготувати для ситного обіду, завжди вибирайте м'ясо. По-перше, це дуже корисний продукт, який можна вибрати на будь-який смак, по-друге, – готувати можна по-різному: варити, смажити, запікати з овочами, додавати в супи, салати. Фахівчиня із харчування Лана Форе поділилася на своєму сайті рецептом ідеальної м'ясної страви з овочами для обіду, яку ви з легкістю зможете приготувати, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • свинина/яловичина – 400 г
  • томати у власному соку – 450 мл
  • солодкий червоний перець – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • мелені зерна коріандру, уцхо сунелі та паприки – 1 ч. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • кінза, петрушка – 1 ч. л.
  • часник – 3 зуб.
  • свіжі або заморожені зелені овочі (броколі, брюссельська капуста, зелена квасоля) – 600 г
  • олія – 2 ч. л.

  • Спосіб приготування:

    1. Заздалегідь замаринуйте м'ясо: вичавіть 2-3 зубчики часнику, додайте сіль й добре розітріть, туди ж додайте мелені спеції, 1/2 ч. л. суміші відкладіть, решту додайте в часник й добре розмішайте.

    2. М'ясо наріжте невеликими шматочками, перекладіть у миску та обваляйте у спеціях із часником.

    3. Додайте трохи олії або води, перемішайте й накрийте харчовою плівкою, поставте в холодильник на ніч.

    4. Цибулю та перець поріжте невеликими шматочками.

    5. Добре розігрійте сковороду, налийте олію, перекладіть замариноване м'ясо й тушкуйте на середньому вогні кілька хвилин, поки рідина майже не випарується.

    6. Після додайте цибулю й перець, перемішайте й продовжуйте тушкувати, добре та регулярно помішуючи. Практично готове м'ясо посоліть, поперчіть, перемішайте, додайте подрібнену зелень та часник, знову перемішайте і накрийте кришкою.

    7. Дістаньте томати й розімніть виделкою, додайте трохи спецій та перекладіть у сковороду до м'яса з овочами, перемішайте все й накрийте кришкою, тушкуйте ще 15-20 хвилин.

    8. Помийте та розберіть на суцвіття броколі, стручкову квасолю розріжте навпіл й відправте в пароварку.

    9. Збираємо страву: м'ясо викладіть на тарілку, посипте за бажанням ще зеленню, додайте овочі.

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...