Ідеальний обід: Рецепт м'яса по-грузинськи із зеленими овочами та пряним соусом

Якщо ви не знаєте, що приготувати для ситного обіду, завжди вибирайте м'ясо. По-перше, це дуже корисний продукт, який можна вибрати на будь-який смак, по-друге, – готувати можна по-різному: варити, смажити, запікати з овочами, додавати в супи, салати. Фахівчиня із харчування Лана Форе поділилася на своєму сайті рецептом ідеальної м'ясної страви з овочами для обіду, яку ви з легкістю зможете приготувати, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • свинина/яловичина – 400 г
  • томати у власному соку – 450 мл
  • солодкий червоний перець – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • мелені зерна коріандру, уцхо сунелі та паприки – 1 ч. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • кінза, петрушка – 1 ч. л.
  • часник – 3 зуб.
  • свіжі або заморожені зелені овочі (броколі, брюссельська капуста, зелена квасоля) – 600 г
  • олія – 2 ч. л.

  • Спосіб приготування:

    1. Заздалегідь замаринуйте м'ясо: вичавіть 2-3 зубчики часнику, додайте сіль й добре розітріть, туди ж додайте мелені спеції, 1/2 ч. л. суміші відкладіть, решту додайте в часник й добре розмішайте.

    2. М'ясо наріжте невеликими шматочками, перекладіть у миску та обваляйте у спеціях із часником.

    3. Додайте трохи олії або води, перемішайте й накрийте харчовою плівкою, поставте в холодильник на ніч.

    4. Цибулю та перець поріжте невеликими шматочками.

    5. Добре розігрійте сковороду, налийте олію, перекладіть замариноване м'ясо й тушкуйте на середньому вогні кілька хвилин, поки рідина майже не випарується.

    6. Після додайте цибулю й перець, перемішайте й продовжуйте тушкувати, добре та регулярно помішуючи. Практично готове м'ясо посоліть, поперчіть, перемішайте, додайте подрібнену зелень та часник, знову перемішайте і накрийте кришкою.

    7. Дістаньте томати й розімніть виделкою, додайте трохи спецій та перекладіть у сковороду до м'яса з овочами, перемішайте все й накрийте кришкою, тушкуйте ще 15-20 хвилин.

    8. Помийте та розберіть на суцвіття броколі, стручкову квасолю розріжте навпіл й відправте в пароварку.

    9. Збираємо страву: м'ясо викладіть на тарілку, посипте за бажанням ще зеленню, додайте овочі.

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають цукор при засолюванні сала

субота, 18 січень 2025, 11:12

Сало є для багатьох улюбленою закускою восени та взимку, тому що велика кількість жирів робить їжу більш поживною. Також така їжа має відмінний зігріваючий ефект. Як правило, смачнішого за сало домашнього посолу варіанта не знайти. Тільки сама господин...