Ідеальний пісний гарнір: Рецепт запеченого гарбуза по-грецьки

Запечений гарбуз — це ідеальний варіант гарніру і до рибних, і до м’ясних страв, також це прекрасне пісне блюдо. Ароматний м’ясистий овоч з оливковою олією, сушеним базиліком і часником можна приготувати в духовці за 30 хвилин, зазначають Патріоти України.

Для запікання краще всього підходить горіховий гарбуз баттернат, але можна взяти будь-який сорт.

Гарбуз по-грецьки: рецепт

Складові:

  • гарбуз — 500 г
  • томатна паста — 1 ст. л.
  • часник — 2 зубчики
  • базилік сушений
  • масло оливкове
  • сіль перець

Приготування:

Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння, після чого нарізаємо великими шматочками або кубиками.

Розігріваємо в сковороді оливкове масло і висипаємо гарбуз. Обсмажуємо овоч на середньому вогні до рум’яної скоринки.

Додаємо всі спеції, томатну пасту, подрібнений часник, перемішуємо інгредієнти і обсмажуємо ще хвилину.

Розігріваємо духовку до 180 ° C. Перекладаємо гарбуз в форму для запікання і наливаємо на дно трохи води. Накриваємо форму фольгою і ставимо в духовку на 25−30 хв.

Готовий гарбуз можна прикрасити базиліком або кунжутом.


А ви це знали? Навіщо під час тушкування капусти досвідчені господині додають черствий хліб

субота, 22 лютий 2025, 23:10

Тушкована капуста – страва бюджетна, смачна і дуже популярна, передають Патріоти України. Багато господинь люблять її подавати до столу, оскільки з такою стравою можна суттєво заощадити та нагодувати родину смачною вечерею. Проте процес приготування ка...

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...