Ідеальний пісний гарнір: Рецепт запеченого гарбуза по-грецьки

Запечений гарбуз — це ідеальний варіант гарніру і до рибних, і до м’ясних страв, також це прекрасне пісне блюдо. Ароматний м’ясистий овоч з оливковою олією, сушеним базиліком і часником можна приготувати в духовці за 30 хвилин, зазначають Патріоти України.

Для запікання краще всього підходить горіховий гарбуз баттернат, але можна взяти будь-який сорт.

Гарбуз по-грецьки: рецепт

Складові:

  • гарбуз — 500 г
  • томатна паста — 1 ст. л.
  • часник — 2 зубчики
  • базилік сушений
  • масло оливкове
  • сіль перець

Приготування:

Очищаємо гарбуз від шкірки і насіння, після чого нарізаємо великими шматочками або кубиками.

Розігріваємо в сковороді оливкове масло і висипаємо гарбуз. Обсмажуємо овоч на середньому вогні до рум’яної скоринки.

Додаємо всі спеції, томатну пасту, подрібнений часник, перемішуємо інгредієнти і обсмажуємо ще хвилину.

Розігріваємо духовку до 180 ° C. Перекладаємо гарбуз в форму для запікання і наливаємо на дно трохи води. Накриваємо форму фольгою і ставимо в духовку на 25−30 хв.

Готовий гарбуз можна прикрасити базиліком або кунжутом.


Вчені підтверджують: Їжа, приготовлена близькими, смачніша - і ось чому

четвер, 11 грудень 2025, 12:45

Ви коли-небудь помічали, що мамине печиво чи булочки вашої бабусі завжди смачніші, ніж у будь-якій пекарні? Нові дослідження доводять: справа не лише в інгредієнтах, а в чомусь значно глибшому, передають Патріоти України. . Секрет – любов. . Дослідже...

Їжте зі шкіркою - і організм скаже “дякую”! Корисний фрукт, який недооцінюють

четвер, 11 грудень 2025, 11:45

У супермаркетах із листопада по червень з’являється непомітний фрукт, схожий на мініатюрний апельсин. Це кумкват - простий у догляді цитрус, який насправді має потужні переваги для здоров’я. Він майже не привертає уваги, але вартий того, щоб додати йог...