Ідеальний подарунок ласунам, який нескладно приготувати самотужки: Рецепт традиційних іспанських цукерок туррон

Туррон — це традиційні іспанські цукерки, що складаються всього з трьох інгредієнтів: мигдалю, меду і яєчного білка. Цей супер-простий десерт — ідеальний подарунок для близьких на Різдво чи Новий рік, радять Патріоти України.

Для туристів іспанці готують туррон круглий рік, проте по справжньому сезонним цей десерт стає в зимові свята. У цей час усі іспанці обмінюються не тільки подарунками, а й туррончикамі, які дуже просто приготувати. Ви можете додати туррон до асорті різдвяного печива і порадувати іспанським десертом своїх близьких. До того ж туррон відкриває величезне поле для творчості, адже ви можете додати до нього різні начинки, панірування, глазур, або взагалі змішати смаки.

Рецепт туррона

Інгредієнти:

  • 1,75 склянки мигдальних пластівців або цілих горіхів
  • 1,5 склянки меду
  • 3 яєчні білки
  • інші горіхи, какао, сік лимона, кориця, цукор — за смаком і бажанням

Приготування:

Підсмажте або запечіть мигдаль близько 10 хвилин, помішуючи його.

У каструлі середнього розміру обережно доведіть мед до повільного кипіння на середньому вогні. Як тільки він закипить, вимкніть вогонь і відставте.

Збийте яєчні білки до хороших піків, а потім додайте їх у мед.

Поставте білково-медову суміш на середній вогонь і постійно мішайте її 15−20 хвилин. Суміш збільшиться в розмірі, а колір буде поступово змінюватися від світло-коричневого до темно-оранжевого. Продовжуйте мішати масу поки не утвориться густа карамель. Ваш майбутній туррон може трохи підгоріти, але це не зіпсує його, а навіть додасть глибокого карамельного аромату.

Щоб перевірити, чи достатньо густа ваша суміш, дістаньте на тарілку буквально чайну ложку і поставте її в холодильник. Якщо вона затвердіє через хвилину-дві, суміш для туррона готова.

Як тільки суміш загусне, додайте смажений мигдаль і добре перемішайте.

Швидко вилийте суміш туррона в форму, викладену пергаментним папером. Покладіть ще один шматок пергаментного паперу поверх суміші, розрівняйте її і поставте в холодильник на 2−3 години.

Потім наріжте її і подавайте або даруєте друзям.

Веселих свят!


Майонез та окрошка: Кулінари розповіли, чи варто їх поєднувати

вівторок, 23 квітень 2024, 11:15

Літом багато людей готують окрошку. Страва проста та для спекотних днів добре йде, бо гарячі супи та борщі недоречні. На них немає апетиту. І є одне питання, над яким точаться суперечки: додавати майонез в окрошку чи ні, передають Патріоти України. Як...

Родина оцінить! Як приготувати ароматну картоплю зі скоринкою у духовці

вівторок, 23 квітень 2024, 10:15

Картопляні скибочки з ароматними прянощами, приготовлені у духовці, можуть стати ідеальним варіантом вечері. Готуйте за таким рецептом - і ви будете в захваті від смаку та скоринки, яка вийде, передають Патріоти України. Картоплю треба почистити та на...