Ідеальний варіант для закатки: Якщо спробуєте цей польський салат з огірків, будете готувати його постійно

Смачні огірки по-польськи, рецепт простий і дуже смачний, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Огірки — 500 гр.
  • Рослинна олія — 30 мл.
  • Цукор — 2 ч.л.
  • Сіль — 1 ч.л. з гіркою
  • Чорний мелений перець — 1/2 ч.л.
  • Часник — 2 зубчики
  • Зерна гірчиці — 1/2 ч.л.
  • Червоний перець — 1/2 ч.л.
  • Оцет 9% — 1 ч.л.

Приготування

1. Огірки помити і нарізати на кружечки, приблизно по сантиметру шириною.

2. Приготуємо маринад. Змішуємо 30 мілілітрів звичайної кип'яченої води, 30 мілілітрів рослинної олії, цукор 2 чайні ложки з невеликою гіркою, чайну ложку солі з великою гіркою, чорний мелений перець пів чайної ложки, 2 зубчики видавленого часнику, трохи зерен гірчиці, пів чайної ложечки червоного перцю і чайну ложку оцту. Все добре перемішати.

3. Тепер маринадом заливаємо огірки і все добре перемішуємо. Залишаємо на дві-три години періодично помішуючи, щоб соус розподілився рівномірно по огірках. Потім складаємо у банку і відправляємо в холодильник або в тарілку і на стіл.

Також ці огірочки можна заготовити на зиму, простерилізувавши банки і закатавши під кришку.

Подробиці дивіться в короткому відео.

А ви це знали? Кому не можна їсти сало

субота, 22 листопад 2025, 12:45

Українці люблять сало - це відомий факт. Сало входить у багато страв української кухні. Воно довго зберігається й завжди втамує голод, коли немає змоги готувати. Але сало можна їсти не всім, передають Патріоти України. Так, про сало потрібно забути люд...

Ви могли це не знати! В яку воду кидати гречку, щоб вона вийшла смачною

субота, 22 листопад 2025, 8:45

Гречка – одна з найлегших у приготуванні круп, але навіть її часто варять неправильно. Найпоширеніша помилка пов’язана з тим, у яку воду її засипати. Саме цей момент визначає, чи буде каша розсипчастою та смачною, чи перетвориться на клейку масу. Прави...