Взимку хочеться частіше радувати своїх рідних та близьких незвичними десертами. І якщо ви вже експериментували з простими тортами зі згущеним молоком, цього разу приготуйте торт Панчо зі шматочками ананаса, радять Патріоти України.
Інгредієнти для тіста: яйця (6 шт.), борошно (200 г), какао-порошок (4 ст. л.), цукор (250 г), розпушувач тіста (1 ч. л.).
Інгредієнти для начинки: консервовані ананаси (1 банка), волоські горіхи (1 склянка).
Інгредієнти крему: сметана 20% (400 г), вершки 33-35% (200 мл), цукор (150 г).
Інгредієнти для глазурі: темний шоколад (50 г), вершкове масло (30 г).
Також знадобиться кругла роз'ємна форма діаметром 22 см.
Приготування:
Яйця заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури – це необхідно для того, щоб бісквіт вийшов пишним та повітряним.
Беремо глибоку миску і розбиваємо в неї яйця, починаємо збивати міксером на великій швидкості – доти, доки яйця не збільшаться в об'ємі та не почне утворюватися пишна піна. Додаємо до них цукор і продовжуємо збивати.
В інший посуд просіюємо через сито борошно, розпушувач та какао-порошок. Потім пересипаємо сухі інгредієнти у збиту яєчно-цукрову суміш, перемішуємо ложкою, щоб не було грудочок. Повинно вийти в'язке однорідне тісто.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, переливаємо тісто в неї та випікаємо бісквіт близько 30 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
Чекаємо, поки він охолоне, потім виймаємо із форми. Розрізаємо на два коржі – нижній корж висотою приблизно 1 см (це буде основа торта), а верхній – товщий. Його ми нарізаємо за допомогою гострого ножа кубиками приблизно 2-3 см.
Для приготування крему вершки необхідно заздалегідь охолодити. Переливаємо їх у ємність і починаємо збивати на мінімальній швидкості, а потім поступово збільшуємо оберти.
Коли вершки загуснуть, додаємо цукор та сметану. Продовжуємо збивати доти, доки цукор не розчиниться повністю.
Волоські горіхи чистимо від шкаралупи і рубаємо ножем на середні шматочки. Ананаси дістаємо із банки і також нарізаємо.
Беремо блюдо для подачі та кладемо на нього тонкий корж, просочуємо сиропом із консервованих ананасів, а потім викладаємо на нього шар крему. Слідом – посипаємо горіхами та викладаємо шматочки ананасів. Кубики нарізаного бісквіту макаємо в крем і розподіляємо зверху у декілька шарів, формуючи торт Панчо, як піраміду. Потім робимо ще один шар, що складається з горіхів і ананасів, а потім "закриваємо" його бісквітними кубиками. Наприкінці рясно змащуємо кремом весь торт.
Для приготування глазурі шоколад ламаємо на шматочки та розтоплюємо на водяній бані з вершковим маслом. Чекаємо, поки глазур трохи охолоне, і поливаємо торт Панчо зверху. Прибираємо в холодильник мінімум на 2-3 години.
Подаємо до столу апетитний торт Панчо, попередньо нарізавши на порційні шматочки.
Рис – універсальний гарнір, який можна поєднувати з різними продуктами та спеціями. Крім того, ця крупа забезпечує приплив енергії на цілий день, передають Патріоти України. Вариться рисова каша легко. Однак деякі недосвідчені кулінари припускаються по...
Якщо ви хочете приготувати смачний, але корисний сніданок, вам варто звернути увагу на сирники. Ідеальний смак приготовленого сиру мало кого залишить байдужим, передають Патріоти України. Найчастіше основна складність полягає в тому, щоб приготувати пи...