Ідеальний зимовий десерт: Простий рецепт сметанного торта Панчо з ананасами

Взимку хочеться частіше радувати своїх рідних та близьких незвичними десертами. І якщо ви вже експериментували з простими тортами зі згущеним молоком, цього разу приготуйте торт Панчо зі шматочками ананаса, радять Патріоти України.

Інгредієнти для тіста: яйця (6 шт.), борошно (200 г), какао-порошок (4 ст. л.), цукор (250 г), розпушувач тіста (1 ч. л.).

Інгредієнти для начинки: консервовані ананаси (1 банка), волоські горіхи (1 склянка).

Інгредієнти крему: сметана 20% (400 г), вершки 33-35% (200 мл), цукор (150 г).

Інгредієнти для глазурі: темний шоколад (50 г), вершкове масло (30 г).

Також знадобиться кругла роз'ємна форма діаметром 22 см.

Приготування:

Яйця заздалегідь виставляємо з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури – це необхідно для того, щоб бісквіт вийшов пишним та повітряним.

Беремо глибоку миску і розбиваємо в неї яйця, починаємо збивати міксером на великій швидкості – доти, доки яйця не збільшаться в об'ємі та не почне утворюватися пишна піна. Додаємо до них цукор і продовжуємо збивати.

В інший посуд просіюємо через сито борошно, розпушувач та какао-порошок. Потім пересипаємо сухі інгредієнти у збиту яєчно-цукрову суміш, перемішуємо ложкою, щоб не було грудочок. Повинно вийти в'язке однорідне тісто.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, переливаємо тісто в неї та випікаємо бісквіт близько 30 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Чекаємо, поки він охолоне, потім виймаємо із форми. Розрізаємо на два коржі – нижній корж висотою приблизно 1 см (це буде основа торта), а верхній – товщий. Його ми нарізаємо за допомогою гострого ножа кубиками приблизно 2-3 см.

Для приготування крему вершки необхідно заздалегідь охолодити. Переливаємо їх у ємність і починаємо збивати на мінімальній швидкості, а потім поступово збільшуємо оберти.

Коли вершки загуснуть, додаємо цукор та сметану. Продовжуємо збивати доти, доки цукор не розчиниться повністю.

Волоські горіхи чистимо від шкаралупи і рубаємо ножем на середні шматочки. Ананаси дістаємо із банки і також нарізаємо.

Беремо блюдо для подачі та кладемо на нього тонкий корж, просочуємо сиропом із консервованих ананасів, а потім викладаємо на нього шар крему. Слідом – посипаємо горіхами та викладаємо шматочки ананасів. Кубики нарізаного бісквіту макаємо в крем і розподіляємо зверху у декілька шарів, формуючи торт Панчо, як піраміду. Потім робимо ще один шар, що складається з горіхів і ананасів, а потім "закриваємо" його бісквітними кубиками. Наприкінці рясно змащуємо кремом весь торт.

Для приготування глазурі шоколад ламаємо на шматочки та розтоплюємо на водяній бані з вершковим маслом. Чекаємо, поки глазур трохи охолоне, і поливаємо торт Панчо зверху. Прибираємо в холодильник мінімум на 2-3 години.

Подаємо до столу апетитний торт Панчо, попередньо нарізавши на порційні шматочки.

Джерело: Апостроф

Господиням на замітку! Чи потрібно промивати рис після варіння

неділя, 23 лютий 2025, 12:12

Рис – універсальний гарнір, який можна поєднувати з різними продуктами та спеціями. Крім того, ця крупа забезпечує приплив енергії на цілий день, передають Патріоти України. Вариться рисова каша легко. Однак деякі недосвідчені кулінари припускаються по...

Є секрет! Як приготувати сирники, як у ресторані - пишні та високі

неділя, 23 лютий 2025, 11:07

Якщо ви хочете приготувати смачний, але корисний сніданок, вам варто звернути увагу на сирники. Ідеальний смак приготовленого сиру мало кого залишить байдужим, передають Патріоти України. Найчастіше основна складність полягає в тому, щоб приготувати пи...