Ідея для новорічного столу: Рецепт лінивого оселедця під шубою

Якщо дуже хочеться скуштувати легендарний салат "Шуба" під час новорічних свят, але бажання довго з нею возитися немає, можна приготувати просту закуску з оселедця та буряка. Інгредієнти майже ті ж самі, а технологія знчно простіша. Лише оселедець не під шубою, а на ній. Ідеєю приготування брускет з буряком та оселедцем поділилась salaty_zakuski в Instagram, передають Патріоти України.

  • буряк відварений – 1 шт
  • майонез
  • філе оселедця
  • чорний хліб – 8 шт
  • часник 1-2 зубчики
  • оливкова олія для смаження

Спосіб приготування:

1. Буряк відварити і натерти на дрібній тертці.

2. Додати майонез та перемішати.

3. З хліба вирізати кола за допомогою форми або склянки.

4. Обсмажити з двох сторін на оливковій олії (або на сухій сковороді) до золотистої скоринки.

5. Кожен шматочок хліба натерти часником, викласти начинку з буряка і зверху покласти шматочок оселедця.

6. Бутерброди викласти на тарілку та за бажанням посипати зеленню.

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...