Їдоків за вуха не відтягнете: Рецепт човників із баклажанів з особливою начинкою

Човники з баклажанів люблять готувати практично все господині, оскільки для начинки можна вибирати дуже різні інгредієнти. Досвідчені кулінари поділилися найбільш незвичайним рецептом човників з баклажанів. Вони радять приготувати ці овочі з ніжною курячою грудкою і сиром, передають Патріоти України.
Для приготування цієї страви візьміть два великих баклажана одного розміру, 300 г курячої грудки, пару зубчиків часнику, 100 г твердого сиру, паприку і прованські трави, перець і сіль за смаком, а також кілька ложок оливкової олії.
Нарізану маленькими шматочками курячу грудку потрібно покласти в глибоку миску і замаринувати. Для маринаду потрібно використовувати оливкову олію, солодку паприку і прованські трави, а також натертий на дрібній тертці часник. За смаком маринад можна посолити, після чого залишити курячу грудку хоча б на годину.
У цей час потрібно промити баклажани, видалити стебла і акуратно розрізати уздовж. Потім змащують форму для запікання олією, викладають баклажани і збризкують їх оливковою олією, після чого запікають близько 20 хвилин.
Далі акуратно витягують м'якоть з овочів і виймають серцевину. Мариновану курку змішують з м'якоттю баклажанів, після чого викладають начинку в половинки овочів і знову ставлять в духовку на 20 хвилин. Потім човники посипають тертим сиром, за бажанням зеленню і залишають запікатися ще близько 5 хвилин.

Чи справді гостра їжа допомагає худнути? Вчені дали остаточну відповідь

неділя, 14 вересень 2025, 13:05

Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...

Бережіться! Названо популярні продукти, які руйнують серцево-судинну систему

неділя, 14 вересень 2025, 8:15

Серце - головний двигун нашого організму, і від того, що ми їмо, напряму залежить його здоров’я. На жаль, багато популярних продуктів, які ми споживаємо щодня, можуть непомітно шкодити судинам і підвищувати ризик серцево-судинних захворювань, передають...