Є кулінарна хитрість! Як посмажити ідеальну яєчню без краплі олії

Яєчня – найпростіша страва, яка і поживна і готується дуже швидко. Тому це завжди виграшний варіант приготувати яєчню на сніданок, коли хочеться заощадити час і сили, але при цьому отримати ситну та смачну страву, передають Патріоти України.

Але якщо ви, наприклад, худнете чи банально олії не знайшлося в домі, посмажити яйця на сковороді можна навіть без цього інгредієнта.

Достатньо поставити пательню на вогонь і влити трохи води.

Як тільки рідина почне кипіти, можна розбивати яйця. Готувати страву слід під кришкою та на повільному вогні.

Наприкінці смаження можна додавати сіль, перець та інші улюблені спеції, щоб яєчня вийшла смачнішою.


Також можна приготувати яйця без олії за допомогою мікрохвильової печі.

Для цього в посуд спочатку налити 2-3 столові ложки води, а потім можна розбивати яйце.

У жовтку необхідно зробити проколи за допомогою зубочистки.

Готувати яєчню в мікрохвильовій печі треба приблизно півтори хвилини.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...