Є лайфхак! Як зробити, щоб рис не злипався під час варіння

Не всі люблять рисову кашу. Саме так називається крупа, яка сильно розварилася та злиплась. Щоб уникнути такої кулінарної халепи, потрібно мати в запасі декілька дієвих лайфхаків, передають Патріоти України.

Спосіб № 1: черствий хліб

Відомо, що він добре притягує зайву воду. Якщо ви бачите, що в процесі варіння консистенція має ризик зіпсуватись, використайте черствий хліб. Для цього буквально декілька скибок покладіть зверху на рис. Рекомендується брати саме чорний хліб. Хвилин через 10-15 ви побачите, що справа суттєво виправляється.

Спосіб № 2: сковорода

На початку може бути все добре, а потім ситуація погіршується. Наприкінці перекладіть рис в сковороду та обсмажте його з рослинною олією. Це допоможе врятувати гарнір та позбутись вологи, яка його псує.

Цих простих два способи варто знати. Навіть у майстрів його приготування бувають складні ситуації з крупою. Але все можна виправити.

Ви будете приємно здивовані! Нове дослідження показало, що кава може бути корисною для серця

п’ятниця, 14 листопад 2025, 5:40

Згідно із результатами нового дослідження, кава знижує ризик серцевої аритмії на 39%. Про це йдеться у дослідженні Університету Каліфорнії в Сан-Франциско (University of California, San Francisco (UCSF)), що опубліковано в журналі JAMA, передають Патрі...

Не робіть помилок! Вчені назвали каву, яка руйнує судини і може навіть нашкодити серцю

четвер, 13 листопад 2025, 18:50

Норвезькі вчені провели дослідження протягом 20 років і встановили, що споживання нефільтрованої кави підвищує ризик смерті від серцево-судинних хвороб порівняно з фільтрованою, передають Патріоти України. Головний секрет виявився неймовірно простим — ...