Є лайфхак! Як зробити, щоб рис не злипався під час варіння

Не всі люблять рисову кашу. Саме так називається крупа, яка сильно розварилася та злиплась. Щоб уникнути такої кулінарної халепи, потрібно мати в запасі декілька дієвих лайфхаків, передають Патріоти України.

Спосіб № 1: черствий хліб

Відомо, що він добре притягує зайву воду. Якщо ви бачите, що в процесі варіння консистенція має ризик зіпсуватись, використайте черствий хліб. Для цього буквально декілька скибок покладіть зверху на рис. Рекомендується брати саме чорний хліб. Хвилин через 10-15 ви побачите, що справа суттєво виправляється.

Спосіб № 2: сковорода

На початку може бути все добре, а потім ситуація погіршується. Наприкінці перекладіть рис в сковороду та обсмажте його з рослинною олією. Це допоможе врятувати гарнір та позбутись вологи, яка його псує.

Цих простих два способи варто знати. Навіть у майстрів його приготування бувають складні ситуації з крупою. Але все можна виправити.

Бюджетно і дуже смачно! Паштет із курячих сердечок

субота, 6 грудень 2025, 9:57

Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...

Є секрет! Як зварити ідеальний рис, який не злипається

субота, 6 грудень 2025, 8:50

Коли справа доходить до приготування рису, співвідношення між кількістю крупи та води має абсолютно вирішальне значення, як і температура, яка готує рис на різних етапах процесу, та тривалість його приготування, передають Патріоти України. Недоварюванн...