Є невеликий секрет: Найм’якша свинина в духовці - як приготувати

Ця страва одна з найпопулярніших. Не завжди свинина виходить в духовці м’якою і це часто засмучує кожну господиню, зазначають Патріоти України.

Свинина виходить мега соковитою, м’якою і має певну пікантність. А секрет в гірчиці! Все дуже просто. Ви можете приготувати цю страву порційно стейками. Для різноманітності святкового столу це дуже зручний варіант. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.

Необхідні продукти:

  • 300 гр свинини
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 150 гр твердого сиру
  • 2 помідори
  • 100 гр майонезу
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • сіль і чорний мелений перець за смаком

Покроковий процес приготування:

В першу чергу вимиваємо і обсушуємо свинину. Потім нарізаємо стейками, товщиною в 1 см.

Після чого, накриваючи харчовою плівкою, відбиваємо їх з двох сторін. Солимо і перчимо шматочки.

Тепер беремо форму для запікання і змащуємо її олією. Розміщуємо підготовлені стейки і змащуємо їх гірчицею. У такому вигляді залишаємо на півгодини.

Потім очищаємо ріпчасту цибулю і нарізаємо її тонкими півкільцями. Відправляємо в окрему ємність і заливаємо кип’ятком.

Залишаємо на 15 хвилин. Це ми робимо для того, щоб прибрати гіркоту. Після закінчення потрібного часу розкладаємо поверх м’яса.

Після чого все змащуємо майонезом.

Тепер вимиваємо і обсушуємо помідори. Нарізаємо їх тонкими кружечками. Відправляємо слідом.

Потім, використовуючи терку, натираємо на середній фракції твердий сир і укладаємо його поверх інших інгредієнтів.

Розміщуємо в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, на півгодини.

Після закінчення потрібного часу страва готова. До столу можна подавати гарячою.

Ви не повірите! Що станеться з вашим тілом, якщо відмовитися від солодкого

четвер, 9 жовтень 2025, 5:40

Відмова від солодкого має безліч позитивних ефектів для організму. Перш за все, стабілізується рівень цукру в крові, що допомагає уникати різких стрибків енергії та апетиту, передають Патріоти України. Поліпшується стан шкіри. Зменшення цукру знижує ри...

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...