Латкес – традиційна єврейська страва, яку часто готують саме на Хануку. Ззовні вона схожа на звичні нам деруни (тертюхи), але в латкес є один секретний інгредієнт, який робить її незвичною, але дуже смачною, зазначають Патріоти України.
Рецепт єврейської страви латкес
Час: 30 хвилин
Порції: 4
Приготування:
Ретельно помийте та почистіть картоплю від шкірки.
Натріть її на грубій тертці.
Цибулю подрібніть блендером або дрібно наріжте ножем.
Відіжміть з картоплі зайвий сік.
Змішайте в глибокому посуді картоплю, цибулю, яйце, борошно, пармезан та присмачте спеціями.
Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній латкес (деруни). Для цього викладіть по 1 – 2 столові ложки картопляної маси та обсмажте з обох сторін.
Розкладіть готову страву на тарілки, полийте сметаною та подавайте латкес до столу. Смачного!
Їсти, коли на роботі конфлікт, їсти, коли в сім'ї розлади та постійно заїдати будь-який стрес — з такою проблемою стикається кожна третя людина. Як результат ми отримуємо проблеми зі здоров'ям і зайву вагу. Експерти кажуть: не дозволяйте своїм емоціям ...
Запіканки є популярною стравою в Україні. Фудблогерка nata.cooking розповіла, як приготувати запіканку з куркою та броколі, передають Патріоти України.