Є один маленький секрет: Рецепт єврейських дерунів-латкес

Латкес – традиційна єврейська страва, яку часто готують саме на Хануку. Ззовні вона схожа на звичні нам деруни (тертюхи), але в латкес є один секретний інгредієнт, який робить її незвичною, але дуже смачною, зазначають Патріоти України.

Рецепт єврейської страви латкес

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4


Приготування:

  1. Ретельно помийте та почистіть картоплю від шкірки.
  2. Натріть її на грубій тертці.
  3. Цибулю подрібніть блендером або дрібно наріжте ножем.
  4. Відіжміть з картоплі зайвий сік.
  5. Змішайте в глибокому посуді картоплю, цибулю, яйце, борошно, пармезан та присмачте спеціями.
  6. Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте на ній латкес (деруни). Для цього викладіть по 1 – 2 столові ложки картопляної маси та обсмажте з обох сторін.
  7. Розкладіть готову страву на тарілки, полийте сметаною та подавайте латкес до столу. Смачного!

Цей бульйон як отрута. Деякі експерти стверджують, що він містить паразитів

п’ятниця, 26 грудень 2025, 18:44

Бульйон - класичний суп, який зігріває, бадьорить і підтримує відновлення після хвороби. Правильно приготований на кістках із овочами, цибулею та часником, він багатий на поживні речовини. Але використання неякісного м’яса може перетворити його на поте...

Які вітаміни варто приймати взимку - порада експерта

п’ятниця, 26 грудень 2025, 18:15

Взимку через нестачу сонячного світла та обмежений доступ до свіжих продуктів організм частіше відчуває дефіцит важливих вітамінів. Експертка з харчування Таня Фрайріх радить звернути особливу увагу на п’ять ключових поживних речовин, передають Патріот...