Є секрет! Чим натерти курку, щоб розкрити усі смакові якості м’яса

Запечена в духовці курка частенько є головною стравою на святковому столі, передають Патріоти України.

Проте, щоб курка вийшла соковитою та ніжною, потрібно знати кулінарні хитрощі, як м’ясо правильно приготувати.

Подробиці

Не будь-який маринад надасть м’ясу вишуканого смаку.

Рецепт №1

Щоб курка вийшла дуже соковитою та ароматною, ресторанні кухарі натирають її медом та поливають мандариновим соком.

Нашпиговують курку часником і часточками мандарину.

Запікають у фользі протягом 30 хвилин при температурі 170 градусів.

Рецепт №2

Можна натерти тушку діжонською гірчицею, прованськими травами, розмарином, часником та сіллю.

Такий рецепт вимагає попередньої обсмажування курки на сковороді.

Потім тушку запікають у духовці за температури 180 градусів.

Курка, запечена за цим рецептом, виходить дуже ароматною і з легкими східними нотками.

Рецепт №3

Смак курячого м’яса розкривається повністю, якщо натерти тушку шавлією, перцем, кмином та великою морською сіллю.

Курку поливають оливковою олією та лимонним соком і випікають протягом години при температурі 180 градусів. А якщо залишити курку в маринаді на годину в холодильнику, то смак м’яса стане ще ніжнішим.

Господиням на замітку! Чи потрібно промивати манну крупу перед приготуванням

середа, 4 червень 2025, 10:07

Історично так склалося, що мити крупу, яка використовується для приготування манної каші, нікому не спадало на думку, передають Патріоти України. Справді, як можна промити те, що найбільше нагадує борошно? Проте кулінари, які мають пристрасть до експер...

А ви це знали? Чи правда, що помідори сприяють набору ваги

середа, 4 червень 2025, 9:48

Помідори самі по собі не сприяють набору ваги — навпаки, вони є низькокалорійним продуктом, багатим на воду, клітковину, вітаміни (особливо C, K, A) та антиоксиданти, зокрема лікопен, передають Патріоти України. Ось кілька фактів:. Помідори — не причин...