Є секрет! Чим замінити масло та маргарин у випічці, щоб вона була кориснішою

Торти та десерти у своїй більшості мають досить високу калорійність. І рано чи пізно у кожної господині постає запитання: «А чи можна чимось замінити жир у випічці?» Справді, калорійність у випічці та десертах можна знижувати. Така випічка буде кориснішою, передають Патріоти України.

Половину масла в рецепті можна замінити без істотних збитків для кінцевого результату. Для цієї мети замість масла можна додати фруктове пюре. В результаті такої заміни, текстура випічки стане більш схожою на бісквіт, кекси стануть щільнішими. Але при цьому калорійність страви зменшиться помітно.

Добре для заміни підійде фруктове пюре для дитячого харчування без цукру чи пюре домашнього приготування. Пропорція такої заміни дуже проста: 100 г вершкового або рослинного масла замінюється 100 г фруктового пюре. Яблучне пюре найкраще підходить для випікання тортів, а гарбузове – при випіканні дріжджових булочок, хліба зі спеціями, тортів, млинців, кексів.

Як приготувати яблучне та гарбузове пюре:

Для роботи нам знадобляться: 3 яблука, вода, ніж, блендер, каструля, кухонна дошка.

  1. Яблука почистити та нарізати невеликими шматочками.
  2. Викласти яблука в каструлю та додати невелику кількість води (приблизно 1 столову ложку на 1 яблуко).
  3. Поставити на повільний вогонь, закрити кришкою та готувати до м’якості. На це піде приблизно 5-7 хвилин.
  4. Подрібніть готові яблука за допомогою блендера. Яблучне пюре готове.

Аналогічно для заміни жиру можна використовувати гарбузове пюре.

Для роботи нам знадобиться: каструля, ніж, кухонна дошка, блендер, гарбуз, вода.

  1. Гарбуз очистити від насіння та внутрішніх волокон, зняти шкірку. Нарізувати|нарізати| невеликими кубиками.
  2. Помістити підготовлений гарбуз (150 грам) в каструлю і додати невелику кількість окропу (3 ст. л.)
  3. Готувати на маленькому вогні під кришкою до готовності. На це піде залежно від сорту гарбуза від 10 до 20 хвилин. Гарбуз готовий, коли після натискання він легко мнеться.
  4. Перекласти кубики гарбуза без води у чашу блендера і подрібнити до пюре.

Перекласти у банки. Охолодити. Закрити кришкою та відправити в холодильник. Використовувати при необхідності протягом 2-3 днів.

Джерело: ПростоВей

Який продукт, доданий до сирників, поліпшить смак страви

четвер, 13 березень 2025, 18:04

Сирники із цим компонентом зараз мало хто готує. І це велика помилка. Справа в тому, що така страва в результаті виходить дуже смачною і корисною, передають Патріоти України. Йдеться про додавання в сирне тісто моркви. Готується таке частування просто....

Смакота! Як приготувати красивий пиріг з начинкою із ягід

четвер, 13 березень 2025, 17:04

Щоб запобігти виділенню соку під впливом температури у пирогах з ягодами, використовуйте хитрощі, які відомі тільки кулінарам зі стажем, передають Патріоти України. Ці хитрощі допоможуть вам приготувати по-справжньому смачний пиріг, який буде окрасою в...