Баклажани подобаються багатьом за свій незвичайний приємний смак та щільну текстуру. Також цей продукт є дуже корисним для здоров’я. Якщо приготувати баклажани правильно, вони стануть справжньою гордістю господині. Тому важливо позбавити їх гіркого присмаку і занадто великої кількості жиру, передають Патріоти України.
Для того щоб смак баклажанів був гідним, потрібно їх подрібнити на порційні шматочки. Потім у будь-яку об’ємну ємність влийте достатню кількість води. На кожний літр рідини береться столова ложка солі.
Відправляємо баклажани, притискаємо їх чимось важким і чекаємо півгодини. Залишиться лише промити їх та висушити за допомогою паперового рушника.
Якщо баклажани будуть надто жирними, то їсти їх ніхто не захоче. Щоб впоратися з цією проблемою, потрібно попередньо обробити продукт гарячою киплячою водою.
Багато кулінарів впевнені в тому, що присмак гіркоти дає саме насіння. Якщо їх дістати до смаження, можна помітно поліпшити смак страви.
Самі баклажани після цього потрібно промити та висушити.
Багато господарок стикаються з тим, що м’якоть баклажанів змінює колір на темний у процесі приготування, що псує враження про страву. Цього можна уникнути.
Досить просто вибрати правильну інтенсивність вогню під час приготування. Якщо полум’я буде сильне, то м’якоть не почорніє.
Цей метод дозволяє значно покращити смакові якості продукту. Спочатку потрібно заздалегідь подрібнити баклажани для смаження.
Після цього беремо контейнер для заморозки і на кілька годин ховаємо овочі в морозильній камері.
Потім їх потрібно розморозити та віджати.
Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...
Нові наукові дані свідчать, що під час заварювання чай у пакетиках може виділяти мільйони частинок мікропластику, які потрапляють у кров і з часом осідають у тканинах організму, передають Патріоти України. За результатами дослідження, найтоксичнішими в...