Є секрет! Як готувати котлети, щоб були пишні, а не збиті та сухі

Під час приготування котлет іноді буває, що готові м’ясні вироби плоскі та збиті. На смак досить сухі та жорсткі, що робить страву не приємною для їжі. Як цього уникнути або що робити, якщо так сталося? Ділимося порадами з досвіду, передають Патріоти України.

Подробиці

На пишність котлет не вплине розпушувач, адже він підходить тісту. Додавати соду теж не варіант, оскільки вона не підніме м’ясні вироби.

Пишність котлет напряму залежить від цибулі. Дрібно порізана цибуля робить соковитим. Відповідно під час смаження м’ясо рівномірно разом із соком готується. Фарш не встигає “всмажитися” і стати сухим. Якщо все ж так сталося, що підсмажені котлети досить жорсткі, то рекомендуємо їх протушкувати у бульйоні чи у воді.

Джерело: ПростоВей

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...

Ви могли це не знати! П’ять продуктів, які не можна поєднувати з ранковою кавою

понеділок, 15 грудень 2025, 6:42

Ранкова кава - звичний ритуал для мільйонів людей. Однак фахівці з харчування наголошують: деякі продукти в тандемі з кавою можуть спричинити дискомфорт з боку шлунка або перешкодити засвоєнню важливих нутрієнтів, передають Патріоти України. Ось що не ...