Є секрет! Як пом’якшити смак грибів перед варінням супу

Господині із задоволенням використовують сушені гриби у приготуванні страв. Це нескладно, якщо знати, як правильно їх підготувати для подальшого вдалого використання, передають Патріоти України.

Подробиці

Перед сушінням гриби мити не обов’язково, але перед приготуванням це потрібно зробити, особливо, якщо ви купували гриби на стихійному ринку.

Сушені гриби треба ретельно промити під проточною водою, а потім замочити. Підійде холодна вода чи молоко, яке пом’якшить смак грибів.

Готуючи перші страви додавайте гриби в каструлю потроху. У грибів самих по собі надто насичений смак, тому однієї жмені буде достатньо.

Після замочування грибів воду не використовуйте та злийте. Потім гриби промийте, щоб видалити пісок та сміття.

Варити бульйон краще на другій воді, перша часом має гіркуватий смак, тому її злийте.

Після замочування гриби наріжте, щоб після варіння у вас у каструлі не плавали величезні лопухи.

Якщо в рецепті вказана кількість свіжих грибів, сушених потрібно брати в 5 разів менше.

Хочеться солоного, солодкого і кислого? Дізнайтесь, чого насправді не вистачає вашому організму

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 18:15

Дієтологи зазначають: таке бажання може вказувати на дефіцит електролітів, вітамінів або мінералів, передають Патріоти України. Що може означати кожен смак:. Що робити:. Попередження: постійне бажання всіх трьох смаків може сигналізувати про порушення ...

Ви могли не здогадуватися! ТОП-6 продуктів, які містять прихований цукор

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 17:15

Багато продуктів у нашому раціоні містять прихований цукор, навіть якщо вони здаються здоровими. Часте вживання таких продуктів може спричинити набір ваги, проблеми з зубами і енергетичні спади, передають Патріоти України. Найпоширеніші продукти з прих...