Є секрет! Як посмажити рибу, щоб вона не прилипала до сковороди

Існує простий спосіб отримання одночасно кулінарного задоволення та користі для організму, передають Патріоти України.

Йдеться про вживання риби. Саме цей продукт містить калій, натрій, фосфор, залізо, цинк та інші важливі для здоров’я мікроелементи.

Подробиці

Крім того, риба є неймовірно смачною стравою. У смаженому вигляді риба не залишає байдужим майже жодного гурмана.

Однак є обставина, яка може нівелювати задоволення від трапези.

Це прилипання риби до сковорідки. Через цю проблему не тільки знижується якість страви, а й псується сковорідка.

Втім, є невелика хитрість, що дозволяє запобігти неприємному результату.

Що потрібно додати в рослинну олію

Риба не буде прилипати до сковороди, якщо додати в олію один дешевий інгредієнт, який є на кожній кухні.

Це звичайнісінька кухонна сіль. Досить однієї щіпки. Таким чином, смажити рибу слід на солоній олії.

Інші рекомендації

Не варто забувати і про інші правила приготування смаженої риби.

Так, перед смаженням рибу слід обваляти в борошні. Крім того, викладати на сковороду шматочки риби потрібно в той момент, коли олія вже розігрілася.

При цьому перед викладанням риби намагатися швидко нагріти посуд не потрібно: вогонь має бути слабким.

Джерело: ПростоВей

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...