Є секрет! Як посмажити шашлик, щоб він був ідеальний - не підгорівший та не сирий

Шашлик потребує правильного підходу та вміння поводитися з м’ясом на мангалі. Ніби все просто, а насправді не дуже. То шашлик виходить підгорівший, то він сирий всередині. Ідеальний варіант, коли він виходить рівномірного просмаження, передають Патріоти України.

Як правильно смажити м’ясо на мангалі

Все починається з вибору правильного моменту. Коли дрова прогорають, треба дочекатися вугілля. Воно має вкритися білим попелом. Тільки після цього можна ставити шампури. Жар має бути таким, щоб руці було гаряче, але температуру можна було витримувати.

Зверніть увагу на відстань від вугілля до шампурів. Вона має бути приблизно 15-17 см. Час смаження також не розтягуйте.

Перевертайте шампур, коли чуєте, що зі сторони вугілля жир починає кипіти. Дивіться, щоб м’ясо не підгорало. Вчасно перевертайте шампури.

Загалом на мангалі шашлик має провести приблизно 20-25 хвилин. Довше немає потреби, бо він буде або підгорілий, або сухий. Нехай все вийде з першого разу та буде дійсно смачно!

Найкорисніший сік для літніх людей - пийте його, щоб уникнути інфарктів і інсультів!

понеділок, 13 жовтень 2025, 10:10

Серцево-судинні захворювання залишаються головною причиною смертності. Атеросклероз і гіпертонія можуть призвести до інфарктів і інсультів, тому профілактика життєво важлива, передають Патріоти України. Правильне харчування, фізична активність і включе...

Захист від хвороб! ТОП-6 продуктів, які допоможуть вашому імунітету восени і взимку

понеділок, 13 жовтень 2025, 7:45

З настанням сезону застуди та грипу багато хто починає активно вживати вітамін С, мед або напої з лимоном та імбиром, сподіваючись підсилити імунну систему. Але експерти попереджають: справжній захист організму залежить не від одного продукту чи добавк...