Є секрет! Як посмажити шашлик, щоб він був ідеальний - не підгорівший та не сирий

Шашлик потребує правильного підходу та вміння поводитися з м’ясом на мангалі. Ніби все просто, а насправді не дуже. То шашлик виходить підгорівший, то він сирий всередині. Ідеальний варіант, коли він виходить рівномірного просмаження, передають Патріоти України.

Як правильно смажити м’ясо на мангалі

Все починається з вибору правильного моменту. Коли дрова прогорають, треба дочекатися вугілля. Воно має вкритися білим попелом. Тільки після цього можна ставити шампури. Жар має бути таким, щоб руці було гаряче, але температуру можна було витримувати.

Зверніть увагу на відстань від вугілля до шампурів. Вона має бути приблизно 15-17 см. Час смаження також не розтягуйте.

Перевертайте шампур, коли чуєте, що зі сторони вугілля жир починає кипіти. Дивіться, щоб м’ясо не підгорало. Вчасно перевертайте шампури.

Загалом на мангалі шашлик має провести приблизно 20-25 хвилин. Довше немає потреби, бо він буде або підгорілий, або сухий. Нехай все вийде з першого разу та буде дійсно смачно!

Смакота! Як приготувати котлети з курячого фаршу без хліба, щоб були ніжними

четвер, 3 жовтень 2024, 16:12

Курячі котлети можна приготувати не лише без хліба, та без паніровки, передають Патріоти України. Котлети за таким незвичайним рецептом виходять цілком собі класичні. Інгредієнти для приготування:. Приготування. Перемелюємо курячі грудки або беремо гот...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають у суп сметану чи натуральний йогурт

четвер, 3 жовтень 2024, 13:05

Багато господинь люблять готувати перші страви, які особливо добре підходять для прохолодного літа, осіннього і зимового раціону, оскільки мають приємний зігріваючий ефект, передають Патріоти України. До того ж супи мають приємний смак, якщо готувати ї...