Є секрет! Як прати чорні речі, щоб вони не втрачали свій колір

Речі чорного кольору виглядають ефектно, але при умові його ідеального вигляду. Якщо речі чи одяг виглядають запраними та з сіруватим відтінком, казати про ефектність немає жодного сенсу. Буквально декілька циклів прання можуть позбавити колір насиченості, а ще можуть з’явитись ненависні ковтунці. Як уникнути цих проблем, читайте далі, передають Патріоти України.

Прості та дієві поради

Найперше оберіть правильний засіб для прання. Не користуйтесь універсальним порошком чи тим, який призначений для білого одягу. Чорні речі краще за все прати спеціальними гелями. Вони не залишають розводів на тканині після висихання.

При ручному пранні температура води має бути 35-40 градусів. Більш гарячу не треба. Для делікатних тканин температура води має бути нижчою — 30 градусів.

Якщо на речах є плями, виводити їх можна тільки засобом без відбілювача. Враховуючи особливості чорного кольору, не буде зайвим декілька разів прополоскати речі. Це вимиє залишки засобу для прання.

Можна також застосувати один з народних методів для збереження кольору. У пральну машину або у таз з водою додайте чайну ложку солі. Цей спосіб старий, але дійсно допомагає зберегти насиченість чорного кольору.

Остання порада є дуже важливою. Вона стосується сушіння одягу. По-перше, тільки навиворіт. По-друге, не на сонці, а у затінку.

Бережіть ваші речі та одяг, правильно за ними доглядайте. В цьому випадку вони збережуть зовнішній вигляд на тривалий час, а ви не будете мати складнощів із їхнім кольором.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Чому потрібно додати пшоно до свого раціону і як його правильно готувати

неділя, 2 листопад 2025, 7:42

Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...

Все просто! Як порізати цибулю без сліз - дві дієві поради від шеф-кухаря

неділя, 2 листопад 2025, 6:59

Нарізання цибулі для будь-якої страви може стати завданням не з легких. Чому ж цей овоч взагалі змушує плакати? Як виявилося, сам процес розрізання цибулини овоча вивільняє хімічну речовину під назвою сльозогінний фактор (СФ), яка по суті є газом. Вона...