Є секрет! Як правильно розморожувати м’ясо, щоб воно не втратило смакових якостей

Покласти в гарячу воду, розігріти в духовці або мікрохвильовій печі… Здавалося б, все просто. Але не всі способи розморожування м’яса однаково хороші. Розкажемо про найправильніший з них, передають Патріоти України.

Подробиці

Вибір методу розморожування м’яса залежить від того, наскільки терміново вам необхідно його приготувати. Одна справа, якщо м’ясна страва потрібна до завтрашнього дня, і зовсім інша — коли у вас у запасі всього декілька годин. У будь-якому випадку потрібно пам’ятати про те, що дуже швидке розморожування неприпустиме: це руйнує структуру м’яса, робить його жорстким і сприяє утворенню небезпечних бактерій.

Залишати м’ясні шматки для розморожування при кімнатній температурі теж небажано: в теплі активізуються бактерії, які могли потрапити в продукт при неправильній обробці або упаковці. Як краще розморозити м’ясо в домашніх умовах?

Кращий спосіб — у холодній воді

З тривалим розморожуванням м’яса все просто і зрозуміло. Але що робити, якщо вам необхідно створити м’ясний шедевр уже за кілька годин? За таких умов досвідчені кулінари рекомендують розморожувати м’ясо у воді. Але не в гарячій, як хотілося б багатьом, щоб прискорити процес, а в холодній. Це дозволить м’ясу розморожуватися рівномірно до середини м’якоті. Після гарячої “ванни” м’ясо може розмерзтися не повністю, а після приготування стати жорстким і несмачним.

Не виймаючи продукт із упаковки, покладіть його в ємність із холодною водою та опустіть у раковину. Повільно відкрийте кран, щоб вода, що біжить з нього, постійно підтримувала в мисці з м’ясом температуру нижче кімнатної. Чи не хочеться витрачати воду з-під крана? Змінюйте холодну воду в ємності з м’ясом кожні півгодини. Так невеликі м’ясні шматки розморозяться приблизно за годину, а більші — через 2 чи 3 години.

Джерело: ПростоВей

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...

Шкірка не трісне! Як правильно зварити картоплю "в мундирі"

субота, 1 листопад 2025, 7:44

Страви з картоплі дуже популярні в українців. У багатьох салатах часто використовують картоплю, зварену "в мундирах", передають Патріоти України. Відомо, що така картопля корисніша за очищену. Але не у всіх виходить його зварити так, щоб шкірка не тріс...