Є секрет! Як правильно смажити деруни, щоб вони вбирали менше олії - хитрість, про яку мало хто знає

Деруни – страва смачна і ситна, тому господині частенько готують її для своєї родиин, передають Патріоти України.

Але адепти здорового харчування, скептично ставляться до дерунів, вважаючи їх жирними і калорійними.

При відносно невисокій калорійності картоплі страва виходить занадто жирною через активне вбирання олії.

Однак далеко не всі знають про те, що за допомогою однієї простої хитрощі можна легко вирішити цю проблему.

Якщо ви не хочете, щоб у картопляній страві було надто багато калорій та жиру, то до складу рецепту рекомендується ввести додатковий компонент.

Йдеться про будь-який алкогольний напій з високими показниками спирту – горілка, джин, ром, віскі, коньяк. Не варто переживати, що деруни стануть шкідливими – на півкіло картопляного тіста потрібно лише столова ложка спиртного.

Під час термічної обробки алкоголь все одно випарується, тому перейматися появою специфічного присмаку теж не варто.

Завдяки спиртному можна з легкістю зробити деруни менш калорійними та шкідливими.

Джерело: ПростоВей

Забудьте про це! ТОП-5 міфів про каву, у які не варто вірити

четвер, 18 вересень 2025, 10:12

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї існує безліч міфів. Декілька поширених тверджень давно спростовані науковцями, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Правда: кава містить воду, і помірне споживання не призводи...

Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

четвер, 18 вересень 2025, 9:15

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...