Деруни – страва смачна і ситна, тому господині частенько готують її для своєї родиин, передають Патріоти України.
Але адепти здорового харчування, скептично ставляться до дерунів, вважаючи їх жирними і калорійними.
При відносно невисокій калорійності картоплі страва виходить занадто жирною через активне вбирання олії.
Однак далеко не всі знають про те, що за допомогою однієї простої хитрощі можна легко вирішити цю проблему.
Якщо ви не хочете, щоб у картопляній страві було надто багато калорій та жиру, то до складу рецепту рекомендується ввести додатковий компонент.
Йдеться про будь-який алкогольний напій з високими показниками спирту – горілка, джин, ром, віскі, коньяк. Не варто переживати, що деруни стануть шкідливими – на півкіло картопляного тіста потрібно лише столова ложка спиртного.
Під час термічної обробки алкоголь все одно випарується, тому перейматися появою специфічного присмаку теж не варто.
Завдяки спиртному можна з легкістю зробити деруни менш калорійними та шкідливими.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...