Є секрет! Як правильно варити рис, щоб був розсипчастим і не клейким

Рисова каша може стати чудовим гарніром, якщо його правильно приготувати, а не зварити за принципом “все на око і варити +/- 10-30 хвилин”, передають Патріоти України.

Подробиці

Рис обов’язково треба перед варінням промити, не важливо, який сорт (круглий чи довгий). Якщо не промити, то каша буде клейкою, рисинки стануть однією грудкою. Так, їстівною, проте не смачною.

Співвідношення води та рису грає роль. Беріть 1:2 води. У процесі варіння не варто додавати воду. Якщо ви візьмете відразу чітку пропорцію, то вода випарується і рис буде м’яким та розсипчастим.

Не варто відразу після приготування насипати рис. Варіть протягом 15 хвилин, а потім ще 15 хвилин дайте настоятися до повної готовності.

Заправляти рис краще наприкінці, для аромату додайте відразу масло або підливу.

16 січня

22:40П’ять топових речей 2025 року в жіночому гардеробі

21:50

Повертається в моду легендарний колір помади, який одночасно обожнюють та бояться його

21:00

Чотири домашні рослини, які краще не купляти: високий ризик швидко з ними розпрощатися

20:10

Стимулятор, з яким проростають живці від будь-яких рослин

19:08

П’ять найбільших трендів в макіяжі 2025 року

17:46

Як позбавитися округлих плечей та холки: одна, але ефективна вправа

16:40

Трендова хвіст для довгого волосся: чотири варіанти зачіски

16:02

Жодної дряблості: 3 фітнес-трюки, які збережуть м’язи

15:55

Як доглядати за шкірою рук взимку

15:14

Як сушити волосся феном, щоб не пошкодити

13:41

Як правильно доглядати за взуттям із замші

13:33

Які краще обрати яйця: перепелині чи курячі

12:45

Як правильно прати та сушити пуховик, щоб він прослужив не один сезон

12:38

7 ідей, як використати кефір у кулінарії

В тренді

Повертається в моду легендарний колір помади, який одночасно обожнюють та бояться його

П’ять найбільших трендів в макіяжі 2025 року

Трендова хвіст для довгого волосся: чотири варіанти зачіски

Господиням на замітку! Чи може консервація "переморозитися" в погребі, і як це впливає на її якість

понеділок, 24 лютий 2025, 19:30

Домашня консервація - це популярний спосіб зберегти овочі, фрукти та ягоди на зиму, але що робити, якщо взимку температура в погребі падає нижче нуля? Чи може консервація "переморозитися", і як це позначиться на її смаку, консистенції та безпеці? РБК-У...

Не гірше, ніж у ресторані: ТОП-5 порад тим, хто хоче приготувати суші вдома

понеділок, 24 лютий 2025, 19:09

Якщо ви хоча б раз приготуєте суші вдома, то ви більше ніколи не замовлятимете їх у ресторані: страва виходить не тільки в рази смачнішою, а й набагато дешевшою, передають Патріоти України. До того ж, ви можете нічим не обмежувати політ своєї фантазії ...