Є секрет! Як правильно варити рис, щоб був розсипчастим і не клейким

Рисова каша може стати чудовим гарніром, якщо його правильно приготувати, а не зварити за принципом “все на око і варити +/- 10-30 хвилин”, передають Патріоти України.

Подробиці

Рис обов’язково треба перед варінням промити, не важливо, який сорт (круглий чи довгий). Якщо не промити, то каша буде клейкою, рисинки стануть однією грудкою. Так, їстівною, проте не смачною.

Співвідношення води та рису грає роль. Беріть 1:2 води. У процесі варіння не варто додавати воду. Якщо ви візьмете відразу чітку пропорцію, то вода випарується і рис буде м’яким та розсипчастим.

Не варто відразу після приготування насипати рис. Варіть протягом 15 хвилин, а потім ще 15 хвилин дайте настоятися до повної готовності.

Заправляти рис краще наприкінці, для аромату додайте відразу масло або підливу.

16 січня

22:40П’ять топових речей 2025 року в жіночому гардеробі

21:50

Повертається в моду легендарний колір помади, який одночасно обожнюють та бояться його

21:00

Чотири домашні рослини, які краще не купляти: високий ризик швидко з ними розпрощатися

20:10

Стимулятор, з яким проростають живці від будь-яких рослин

19:08

П’ять найбільших трендів в макіяжі 2025 року

17:46

Як позбавитися округлих плечей та холки: одна, але ефективна вправа

16:40

Трендова хвіст для довгого волосся: чотири варіанти зачіски

16:02

Жодної дряблості: 3 фітнес-трюки, які збережуть м’язи

15:55

Як доглядати за шкірою рук взимку

15:14

Як сушити волосся феном, щоб не пошкодити

13:41

Як правильно доглядати за взуттям із замші

13:33

Які краще обрати яйця: перепелині чи курячі

12:45

Як правильно прати та сушити пуховик, щоб він прослужив не один сезон

12:38

7 ідей, як використати кефір у кулінарії

В тренді

Повертається в моду легендарний колір помади, який одночасно обожнюють та бояться його

П’ять найбільших трендів в макіяжі 2025 року

Трендова хвіст для довгого волосся: чотири варіанти зачіски

Смакота! Простий спосіб приготувати домашній майонез

вівторок, 8 квітень 2025, 11:12

Прихильники здорового способу харчування категорично відмовляються від майонезу, вважаючи його справжнім злом. Якщо говорити про магазинний, в ньому дійсно багато хімічних домішок, калорій. Спробуйте піти іншим шляхом. Приготуйте домашній майонез. Ви з...

Господиням на замітку! Де краще зберігати борошно, щоб у ньому не завелися шкідники

вівторок, 8 квітень 2025, 10:12

Запаси провіанту ще ніколи не шкодили, якщо зберігалися правильно. На сьогодні крім запасів цукру не завадить заготовити і запас борошна та різних круп, передають Патріоти України. Але з часом зберігання товарів бакалійної групи нерідко супроводжується...