
Є простий спосіб, завдяки якому термін придатності яєць можна збільшити вдвічі, передають Патріоти України.
Насамперед цей продукт потрібно зберігати в холодильнику. Яйця повинні лежати у коробці загостреною стороною донизу.
На цю тему проводили експерименти, під час яких з’ясували: яйця, які зберігаються кінчиком донизу, зберігають свіжість до 3 місяців.
Причина проста: у яйці жовток утримується двома тонкими нитками. Вони поступово розтягуються. Внаслідок цього жовток згодом піднімається вгору.
Разом з цим у тупому кінці яйця є повітря. Він і є ключем до тривалого збереження свіжості продукту. Коли жовток піднімається нагору, повытряний пузир захищає його від зіткнення зі шкаралупою.
1. У процесі зберігання яйця слід захищати від різких запахів та бактерій. Тому їх найкраще тримати у лотку. Яєчна шкаралупа вбирає сторонні запахи, через що жовток і білок також набувають іншого аромату.
2. Зазвичай яйця зберігають у комірках, які розташовані у дверцятах холодильника. Однак тут набагато тепліше, ніж в інших частинах цієї техніки.
Надмірне вживання ромашкового чаю, який у цілому вважається безпечним, може бути небезпечним для здоров'я та викликати низку проблем, особливо у людей, які приймають певні ліки. Більшість експертів вважають безпечним вживання від однієї до трьох чашок ...
Врожай гречки в Україні в 2025 році на 15% нижчий, ніж роком раніше, що не є проблемою для внутрішнього ринку, проте призведе до росту цін через ажіотажний попит, спровокований ЗМІ, заявив директор спілки "Борошномели України" Родіон Рибчинський, перед...