Є простий спосіб, завдяки якому термін придатності яєць можна збільшити вдвічі, передають Патріоти України.
Насамперед цей продукт потрібно зберігати в холодильнику. Яйця повинні лежати у коробці загостреною стороною донизу.
На цю тему проводили експерименти, під час яких з’ясували: яйця, які зберігаються кінчиком донизу, зберігають свіжість до 3 місяців.
Причина проста: у яйці жовток утримується двома тонкими нитками. Вони поступово розтягуються. Внаслідок цього жовток згодом піднімається вгору.
Разом з цим у тупому кінці яйця є повітря. Він і є ключем до тривалого збереження свіжості продукту. Коли жовток піднімається нагору, повытряний пузир захищає його від зіткнення зі шкаралупою.
1. У процесі зберігання яйця слід захищати від різких запахів та бактерій. Тому їх найкраще тримати у лотку. Яєчна шкаралупа вбирає сторонні запахи, через що жовток і білок також набувають іншого аромату.
2. Зазвичай яйця зберігають у комірках, які розташовані у дверцятах холодильника. Однак тут набагато тепліше, ніж в інших частинах цієї техніки.
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...