Є секрет! Як прибрати зайву сіль з фаршу та готових котлет

На кухні під час приготування інколи трапляється, що господиня не розрахувавши пересолила страву. Якщо ви пересолили фарш – це не страшно, ситуацію легко виправити, передають Патріоти України.

Подробиці

Достатньо додати у фарш більше м’яса, добре перемішати і ще раз відбити фарш.

Картопля або кабачок допоможуть зробити його менш солоним. Терті овочі не лише позбавлять фарш від зайвої солі, але й зроблять котлети більш пишними та м’якими.

Можна додати у фарш для котлет більше батона, замоченого в молоці.

Батон збільшить кількість фаршу, завдяки чому сіль розподілиться більш рівномірно.

Можна додати рис, який вбере зайву сіль. Щоправда, це вже будуть не котлети, а тефтелі. Замість рису можна додати манку.

Якщо у вас є пароварка, пересолені котлети можна приготувати на пару. Пара прибере зайву сіль із страви за 40 хвилин.

Якщо фарш дуже пересолений, можна покласти його на сито і помити кип’яченою водою.

Враховуйте, що разом із сіллю вимиється і частина інгредієнтів.

Готові котлети можна протушкувати в сметані протягом 20-30 хвилин.

Можна додати до котлет овочі на сковорідку, залити їх водою чи вершками. Сіль піде до овочів.

А можна просто використовувати пересолений фарш для приготування іншої страви.

Наприклад, можна зробити з пересоленого фаршу макарони по-флотськи або запіканку.

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

Господиням на замітку! Як правильно варити горох і що додати у воду, щоб він швидко розварився і був м'яким

неділя, 23 листопад 2025, 18:45

Горох - дуже ситний і смачний продукт, який можна використовувати для приготування супів, а також пирогів і паштетів. Якщо ви хочете, щоб горох був м'яким у стравах, кулінари радять додавати соду у воду, вона зробить горох м'яким, передають Патріоти Ук...