Є секрет! Як прибрати зайву сіль з фаршу та готових котлет

На кухні під час приготування інколи трапляється, що господиня не розрахувавши пересолила страву. Якщо ви пересолили фарш – це не страшно, ситуацію легко виправити, передають Патріоти України.

Подробиці

Достатньо додати у фарш більше м’яса, добре перемішати і ще раз відбити фарш.

Картопля або кабачок допоможуть зробити його менш солоним. Терті овочі не лише позбавлять фарш від зайвої солі, але й зроблять котлети більш пишними та м’якими.

Можна додати у фарш для котлет більше батона, замоченого в молоці.

Батон збільшить кількість фаршу, завдяки чому сіль розподілиться більш рівномірно.

Можна додати рис, який вбере зайву сіль. Щоправда, це вже будуть не котлети, а тефтелі. Замість рису можна додати манку.

Якщо у вас є пароварка, пересолені котлети можна приготувати на пару. Пара прибере зайву сіль із страви за 40 хвилин.

Якщо фарш дуже пересолений, можна покласти його на сито і помити кип’яченою водою.

Враховуйте, що разом із сіллю вимиється і частина інгредієнтів.

Готові котлети можна протушкувати в сметані протягом 20-30 хвилин.

Можна додати до котлет овочі на сковорідку, залити їх водою чи вершками. Сіль піде до овочів.

А можна просто використовувати пересолений фарш для приготування іншої страви.

Наприклад, можна зробити з пересоленого фаршу макарони по-флотськи або запіканку.

А ви це знали? Чому не варто змішувати паніровку та спеції

неділя, 4 травень 2025, 11:10

Панірування вберігає страву від надмірної втрати вологи під час смаження, а спеції надають продукту пікантного чи ніжного смаку, передають Патріоти України. Шеф-кухарі не рекомендують змішувати паніровку та спеції. Це вважається грубою помилкою, яка зв...

Більше яблук, ніж тіста! Рецепт яблучного пирога, який виходить особливо смачним

неділя, 4 травень 2025, 10:12

Сьогодні готуємо яблучний пиріг, де яблук буде більше ніж тіста. Виходить вологий, ніжний і пиріг, що тане в роті, з вершковим смаком. Суцільна насолода, передають Патріоти України.