Є секрет! Як приготувати котлети, щоб фарш не був сухим

Правильно приготовлені котлети можуть бути стравою високої кухні. Для них гарніру не потрібно – вже є все необхідне для ситної вечері, передають Патріоти України.

Подробиці

Для виготовлення ідеально пишних і м’яких котлет не знадобиться багато інгредієнтів.

Що може знадобитися:

  • яловичий фарш – 600 г;
  • хліб – 3 скибочки;
  • молоко – 200 мілілітрів;
  • маринована цибуля – 100 грамів;
  • солоні огірки – 4 шт.;
  • тостовий сир та 4 зубчики часнику;
  • вершкове масло, по чайній ложці солі і гірчиці, 1/3 чайної ложки чорного перцю.

Як приготувати котлети?

Хліб розмочіть у молоці. Після цього додайте в миску з молоком та хлібом фарш. Видавіть часник і додайте спеції.

Фарш бажано вимішати руками, щоб він у результаті став щільним. Візьміть лист для запікання і застеліть його пергаментним папером.

Викладіть плоскі котлети, а в центрі кожної зробіть невелике заглиблення та покладіть по маленькому шматочку вершкового масла. Додайте зверху мариновану цибулю, солоні огірки та закрийте скибочками сиру.

Відправте в духовку для запікання на 25 хвилин при 180 градусах.

Шеф-кухарі розкрили секрет: Ось який кисломолочний сир обрати для сирників

четвер, 27 березень 2025, 18:09

Щоб спекти смачні сирники, господині пробують замінити борошно манкою та зменшити кількість цукру у рецепті. Але цього не достатньо, передають Патріоти України. Набагато важливіше вибрати відповідний кисломолочний сир, який є основою для майбутньої стр...

Навіщо досвідчені кухарі при варінні м’яса додають лушпиння цибулі

четвер, 27 березень 2025, 17:08

Відварене м’ясо не назвеш найпопулярнішою стравою, оскільки господині надають перевагу готуванні його на грилі або подачі в смаженому вигляді. Однак варіння набагато корисніше, передають Патріоти України. При правильному підході відварене м’ясо виходит...