Є секрет! Як приготувати скумбрію, щоб не гірчила

Скумбрія – смачна та корисна риба, яка багатьом приходиться до смаку. Іноді вона може гірчити, і обід буде зіпсований, але це легко не допустити, якщо дотримуватися простих рекомендацій, які не вимагатимуть додаткових витрат, передають Патріоти України.

Подробиці

Необхідно рибу до приготування замочувати в певному розсолі. На половину літра води потрібно взяти чотири столові ложки солі, одну столову ложку цукру та оцту. Після цього рибу потрібно полити цією рідиною та помістити на чотири години в холодильник.

Також слід пам’ятати про те, що в черевці риба має чорну плівку на хребті і на ребрах. Якщо її залишити, то й сама страва зрештою буде гірчити. З цієї причини цю плівку видаляють. Зняти її можна за допомогою звичайної серветки.

Зазначимо, що скумбрія багата на вітаміни і корисні речовини. Крім того, скумбрія – джерело кислоти омега-3, що підвищує захисні функції організму, ця риба також позитивно впливає на обмін речовин.

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...