Є секрет! Як приготувати смачні котлети, не додаючи в фарш хліб

Таким рецептом поділилися навчені кулінари, які перепробували різні варіанти приготування цієї м’ясної страви, передають Патріоти України.

Складові:

  • цибуля – 1 цибулина;
  • морква – 1 коренеплід;
  • сочевиця або квасоля – ½ склянки (заздалегідь замочити та відварити);
  • фарш (курка або індичка) – 0,4 кг;
  • куряче яйце – 1 штука;
  • сіль та перець – за смаком;
  • рослинна олія – для смаження.

Покрокове приготування

  1. Для початку працюють з овочами: моркву натирають на дрібній тертці, цибулю нарізають. Овочеву масу обсмажують на сковороді з олією. Спочатку додають цибулю, а потім викладають моркву або обжарюють ці два інгредієнти окремо.
  2. У миску викладають фарш, а до нього обсмажені овочі – перемішують. Потім вливають яйце, солять, перчать і перемішують ще раз.
  3. Сковороду з олією розігрівають і викладають майбутні котлети, які обсмажують із двох сторін до утворення рум’яної скоринки.

Як заморозити малину, щоб зберегти всі смакові якості

четвер, 26 червень 2025, 16:09

Заморожування ягід вирішує багато проблем – цукру потрібно не так багато, метушня із закатками теж відпадає. Головне, щоб місця у морозилці вистачило. Однак сипати все поспіль у пакети без розбору не варто. Деякі ягоди без знань краще не заморожувати, ...

Навіщо додавати у бульйон лимонну кислоту - секрет, який врятував не одну страву

четвер, 26 червень 2025, 13:08

Існує цілий ряд правил, що дозволяє приготувати ідеальний, прозорий і золотистий бульйон. Залежно від того, з якою метою він вариться – основа для супу чи холодець, – м’ясо та овочі кладуть у холодну чи гарячу воду, а іноді зливають воду, але це потріб...