Є секрет! Як приготувати смачні котлети, не додаючи в фарш хліб

Таким рецептом поділилися навчені кулінари, які перепробували різні варіанти приготування цієї м’ясної страви, передають Патріоти України.

Складові:

  • цибуля – 1 цибулина;
  • морква – 1 коренеплід;
  • сочевиця або квасоля – ½ склянки (заздалегідь замочити та відварити);
  • фарш (курка або індичка) – 0,4 кг;
  • куряче яйце – 1 штука;
  • сіль та перець – за смаком;
  • рослинна олія – для смаження.

Покрокове приготування

  1. Для початку працюють з овочами: моркву натирають на дрібній тертці, цибулю нарізають. Овочеву масу обсмажують на сковороді з олією. Спочатку додають цибулю, а потім викладають моркву або обжарюють ці два інгредієнти окремо.
  2. У миску викладають фарш, а до нього обсмажені овочі – перемішують. Потім вливають яйце, солять, перчать і перемішують ще раз.
  3. Сковороду з олією розігрівають і викладають майбутні котлети, які обсмажують із двох сторін до утворення рум’яної скоринки.

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

Господиням на замітку! Як правильно варити горох і що додати у воду, щоб він швидко розварився і був м'яким

неділя, 23 листопад 2025, 18:45

Горох - дуже ситний і смачний продукт, який можна використовувати для приготування супів, а також пирогів і паштетів. Якщо ви хочете, щоб горох був м'яким у стравах, кулінари радять додавати соду у воду, вона зробить горох м'яким, передають Патріоти Ук...