Є секрет! Як розігріти рис, щоб він став розсипчастим

Рис часто готують на гарнір. Його подають із рибними, м’ясними, овочевими стравами. До нього дуже добре підходять підливи та соуси. Іноді після трапези лишається частина гарніру, яку на наступний день можна розігріти. Як це зробити, щоб він став розсипчастим, а не зліплений в одну грудку, передають Патріоти України.

Робимо все за планом на сковороді

На сковороді потрібно розігріти масло і викласти туди рис. Візьміть виделку, а не лопатку, щоб ретельно розбити всі грудки. В процесі перемішування рис буде вбирати масло. Якщо бачите зайву сухість, додайте трохи бульйону або води. Все, ваш гарнір готовий до подачі на стіл.

Як розігріти у мікрохвильовій печі

Якщо на сковороді не хочете розігрівати гарнір, можна це зробити у мікрохвильовці. Берете глибоку миску, яку можна ставити в таку техніку. Також ретельно розбиваєте грудки виделкою. Після цього накриваєте спеціальною кришкою або іншою тарілкою, ставите в мікрохвильовку на 1 хвилину при максимальній потужності. Далі кришку треба зняти та ще прогріти ще 2 хвилини.

Як розігріти в духовці

Рис викладають на лист (деко), який має бути змащений маслом. Розподіліть гарнір по поверхні, розбиваючи грудки. Чим ретельніше це буде зроблено, тим кращий буде результат. Трохи підлийте води або бульйону. Буквально декілька столових ложок. Накрийте деко фольгою та прогрійте рис протягом 10 хвилин.

Ці способи допоможуть розігріти рис та зробити його апетитним для повторної трапези. Враховуючи, що в процесі було додано масло та бульйон, то гарнір стає вдвічі смачнішим.

31 березня

23:00Найкраще добриво для герані, яке завжди діє безвідмовно

22:30

Три найкращих сорти квітів для вирощування на сонячній клумбі

20:00

Наймодніші кольори помад в 2025 році

18:44

Як носити корсети та мати стильний вигляд в 2025 році

17:08

Смарт-педикюр, що це і чому це найшвидший спосіб зробити сухі п’яти ідеальними

15:04

Чотири антипокупки одягу, який буде роками лежати в шафі

14:10

Замість синіх: які ще джинси будуть в тренді навесні 2025

14:05

Як навесні підстригти гортензію, щоб у неї були великі суцвіття

13:00

П’ять непопулярних порад від стилістів для жінок

11:47

Дві пари зручного взуття, які перейшли в антитренди весни

10:25

Чотири стильні покупки на квітень 2025 року

09:57

Як доглядати за полуницею у квітні, щоб у травні збирати ягоди

08:45

Класична річ в весняному гардеробі, яка заполонила вулиці

08:30

Коли найкраще садити зелений горох у квітні

В тренді

Як носити корсети та мати стильний вигляд в 2025 році

Смарт-педикюр, що це і чому це найшвидший спосіб зробити сухі п’яти ідеальними

Чотири антипокупки одягу, який буде роками лежати в шафі

Замість синіх: які ще джинси будуть в тренді навесні 2025

П’ять непопулярних порад від стилістів для жінок

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...

Здорове серце без таблеток! Названо продукти, які знижують тиск і холестерин

п’ятниця, 1 серпень 2025, 12:35

Щороку серцево-судинні захворювання забирають життя тисяч українців. І хоча генетика відіграє свою роль, спосіб життя та раціон - фактори, які ми можемо контролювати. Правильне харчування здатне знизити ризик хвороб серця без медикаментів. Особливо важ...