Є секрет! Як розм’якшити заморожене вершкове масло за кілька хвилин

Відомо, що заморожене вершкове масло досить довго розтає, передають Патріоти України.

Якщо ж ви поспішаєте, бажаючи приступити до приготування випічки або бутербродів, то у вас немає зайвої години на очікування. Тому можна використати хитрі способи, які допоможуть швидше розморозити масло та почати готування задуманої вами страви.

Подробиці

Є кілька лайфхаків, які стануть у пригоді на кухні.

Подрібнення

Логічно, що цілий шмат масла буде розморожуватися довго. Якщо ви розрубаєте його ножем на невеликі кубики, то час очікування помітно скоротиться. Достатньо буде почекати максимум 5 хвилин.

Терка

Якщо ви дістали масло, яке зберігалось в морозильній камері, то можна “озброїтися” теркою. Найкраще вибирати бік із великими зубчиами для подрібнення. Отримана стружка буде готова до приготування страв буквально за дві хвилини.

Гаряча тарілка

Один із найпростіших способів, яким ми звикли користуватися. Для початку потрібно взяти блюдце і половину хвилини потримати його у гарячій воді. Потім паперовим рушником витираємо краплі води і поміщаємо на блюдце масло. Через 3-4 хвилини воно готове до готування.

Це така смакота! Секрет хрумкої квашеної капусти

середа, 26 листопад 2025, 10:47

Домашня квашена капуста - справжній суперфуд, багатий на вітамін С і корисні ферменти. Квашену капусту ще називають еліксиром молодості для жінок. Вона легко готується, зберігає свіжість і смак, а головне - не має нічого спільного з маринованою капусто...

А ви це знали? Еспресо чи просто чорна кава - який напій справді потужніший і корисніший

середа, 26 листопад 2025, 9:43

Чорна кава та еспресо - популярні способи приготувати напій із кавових зерен, проте за рівнем кофеїну та антиоксидантів вони помітно відрізняються, передають Патріоти України. Якщо порівнювати однакові за об'ємом порції, еспресо зазвичай виявляється бі...