Є секрет! Як смачно засолити домашнє сало, щоб воно тануло у роті

Сало – смачна та корисна закуска, передають Патріоти України.

Хто не любить поласувати смачним салом у поєднанні з чорним свіжим хлібом та цибулею? Далеко не кожна господиня може засолити сало так, щоб воно буквально тануло у роті. Однак є кілька простих способів приготувати ніжне та м’яке сало.

Подробиці

Найголовніше при засолюванні – вибрати хороший шматочок сала, а також вдало підібрати ароматний букет зі спецій та прянощів.

Сало має бути свіжим, рекомендується брати з м’ясними прошарками. Запах зазвичай тонкий і солодкувато-молочний.

Розмір шматків сала для засолювання впливає час приготування. Краще вибирати невеликі шматки по 100-150 г, великі залишаться прісними.

Зі спецій необхідно взяти лавровий лист, велику сіль, мелений перець.

У плоску тарілку насипте 2/3 склянки солі. Після цього додайте подрібнений лавровий лист та мелений перець. Суміш потрібно перемішати, а потім натерти нею смужки сала з усіх боків.

Накрийте сало кришкою та помістіть в холодильник на п’ять днів.

Останній етап вимагає загорнути сало у фольгу чи пергамент та відправити на добу до морозильної камери.

Джерело: ПростоВей

Ви могли це не знати! Напій, що знижує рівень заліза у крові

понеділок, 8 грудень 2025, 19:56

Чай здатний знижувати засвоєння заліза з їжі, і це особливо важливо враховувати людям, схильним до дефіциту заліза. Про це пише Verywell health, передають Патріоти України. Експерти стверджують, що чай може зменшувати поглинання заліза в кишківнику май...

Це може здивувати! Як кава впливає на чутливість до болю

понеділок, 8 грудень 2025, 19:44

Ранкова кава може здатися ідеальним початком дня, але нове дослідження показує, що вона може погіршити симптоми хронічного болю. Про це пише dailymail, передають Патріоти України. Дослідження виявило, що вживання великої кількості кави, ймовірно, призв...