Є секрет! Як смажити, щоб рослинна олія не розбризкувалась

Найчастіше при смаженні м’яса, овочів, грибів та інших продуктів нагріта на сковороді рослинна олія влаштовує справжній салют, через що мажеться робоча поверхня і весь посуд, що стоїть поруч, передають Патріоти України.

А ще опіки можна отримати і одяг забруднити.

Тут причина не так у самій олії, як у волозі, яка потрапляє на розігріту сковороду.

Як вирішити проблему

Спочатку всі продукти, які довелося перед приготуванням помити або обробити у воді (наприклад, гриби), потрібно обсушити на рушнику або відкинути на друшляк.

Окрему увагу потрібно приділити овочам, які й без миття містять чимало вологи. Безпосередньо перед смаженням їх потрібно підсушити. Якщо доведеться смажити помідори, їх не слід викладати на розпечену сковороду.

Також не вдасться повністю висушити м’ясо, рибу та морепродукти. На цей випадок передбачено іншу хитрість.

Візьміть ½ чайної ложки солі та рівномірно розподіліть її по всій площині сковорідки. Після цього можна наливати рослинну олію та ставити сковороду на вогонь. Цей лайфхак вважається найефективнішим, але доведеться скоригувати кількість солі, вказану в рецепті.

Є секрет! Як приготувати грибний суп ресторанної якості

четвер, 8 травень 2025, 18:13

Грибний суп – це, мабуть, чудова нагода приготувати ресторанну страву в домашніх умовах. Навіть за мінімальних зусиль ця розкішна страва завжди виходить смачною, передають Патріоти України. Однак деякі хитрощі допоможуть грибному супу стати по-справжнь...

Є секрет! Чим врятувати надто жирний м’ясний бульйон

четвер, 8 травень 2025, 17:05

Під час приготування м’ясного бульйону, зокрема з домашньої курки або свинини, якщо ви плануєте робити борщ. Багато хто радить використовувати рис, проте не в кожній страві він потрібен, передають Патріоти України. Існують інші хитрощі досвідчених госп...