Є секрет! Як солити м’ясо під час приготування, щоб воно було смачнішим

Багато кухарів-любителів навіть не підозрюють, що солити м’ясо потрібно тільки в певний момент. У більшості випадків господині звично додають сіль навіть під час приготування або смаження м’ясної страви. Однак це груба помилка, яка може не тільки погіршити смак їжі, але і повністю зіпсувати її, передають Патріоти України.

Коли солити м’ясо

Іноді під час соління страва отримує настільки невдалу консистенцію, що вживати її стає досить складно і неприємно. Небажано солити страву ще до початку її приготування. Тоді в який момент потрібно додавати хлорид натрію.

М’ясну страву бажано посипати сіллю після того, як страва буде вийнята з каструлі або повністю приготується.

В цьому випадку кухар може бути впевнений, що м’ясо збереже свою м’якість, соковитість і ніжність. Але якщо посолити м’ясну страву ще до завершення її приготування, то високий ризик втратити соковитість.

Швидше за все, м’ясо в цьому випадку придбає зайву жорсткість і сухість. А це те, чого намагається уникнути кожен кухар.

Господиням на замітку! Що додати до тіста, щоб пиріжки довго залишалися м’якими

неділя, 24 серпень 2025, 5:40

Що додати до тіста, щоб пиріжки довго залишалися м’якими, передають Патріоти України. Загалом, важливо не пересушити тісто під час випікання.

Зіпсують все! ТОП-5 помилок у приготуванні шашлику

субота, 23 серпень 2025, 18:07

Ти, напевно, і так майстер у приготуванні шашлику, але, як відомо, досконалості немає меж! Тому редакція Prostoway вирішила зайвий раз нагадати грубі помилки у приготуванні смаженого м’яса, які найчастіше називають відомі кухарі та професійні шашличник...