Є секрет! Як треба зберігати спеції, щоб смак та аромат не зникав роками

Часто буває, що купиш спеції, відкриєш, один раз додаси до страви, а потім вони стали ніякі, збилися грудками, не мають приємний запах. Щоб така ситуація не трапилася у вас, варто знати, як правильно зберігати спеції, передають Патріоти України.

Подробиці

Як не можна зберігати спеції?

  1. Спеції зручно тримати біля плити, але це неправильно. Найкраще місце прохолодне, сухе і темне – комора, ящик або шафа, розташовані далеко від плити або духовки.
  2. Зберігають спеції в скляній або керамічній тарі. Вона більш герметична і відмінно справляється з проникненням повітря і вологи.
  3. Пластикові контейнери – не найкращий вибір для спецій. Вони не такі герметичні та можуть поглинати сонячне світло і запахи інших спецій.

Чи шкідливі спеції, термін придатності яких закінчився?

На думку фахівців, вони не шкідливі. На пакуванні багатьох спецій вказані терміни придатності, протягом яких вони збережуть найміцніший смак і якість. Однак якщо ви не відкривали, наприклад, лавровий лист, то навіть після закінчення терміну споживання аромат та смак буде відмінним, оскільки пакування герметичне.

Любите каву? Тоді прочитайте це - лікарі б’ють на сполох

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 13:07

Кава - ароматний, бадьорий і для багатьох незамінний напій для початку дня. Але фахівці попереджають: не сам кофеїн, а те, як саме ви п’єте каву, може завдати шкоди вашому здоров’ю. Від температури напою до добавок - деякі звички виявляються набагато ...

Чи можна пити молоко після 30 років? Правда, яка вас здивує

п’ятниця, 10 жовтень 2025, 11:13

Багато хто чув, що після 30 років молоко нібито шкідливе і його слід уникати. Насправді це міф. Дорослі можуть сміливо включати молочні продукти у свій раціон, якщо у них немає лактозної непереносимості або алергії на білок, передають Патріоти України....