Є секрет! Як варити яйця, щоб шкарлупа добре відчищувалася

Якщо неправильно зварити яйця, то відокремити шкарлупу, не пошкодивши саму структуру білка, може бути непросто. Однак, вихід є. Потрібно всього лише запам'ятати кілька простих рекомендацій, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Холодні яйця варити не можна

Якщо ви звикли готувати цей продукт одразу після того, як витягнете його з холодильника, варто позбутися цієї звички. Справа в тому, що різкий перепад температур не найкращим чином впливає на яйця. Дайте їм полежати на кухонному столі хоча б 15 хвилин. А потім починайте варити. Після цього ви почистите шкарлупу значно простіше і швидше.

Правильна температура води

Багато хто навіть і не здогадується, що для варіння яєць потрібна правильна температура води. Однак, якщо ви хочете, щоб шкарлупа потім швидко відчистилася, потрібно звернути увагу на цей момент.

Дочекайте, доки вода закипить, і тільки після цього кидайте у каструлю яйця.

Обов'язково додавайте сіль

Щоб потім без складнощів почистити яйця, потрібно додати сіль під час їхнього варіння. Найважливіше, зробити це до того, як ви кинули у киплячу воду сам продукт.

Обробити холодною водою

Тут можна використати одразу два варіанти. Перший - одразу після варіння обробити яйце холодною водою, підставивши його під кран. Другий підходить в тому разы, якщо ви зварили багато яєць. Наприклад, для салату. Спочатку злийте гарячу воду, потім налийте в каструлю холодної. Накрийте ємність кришкою і добряче потрусіть її.

Яйця потрібно "побити"

Шкарлупа буквально сама "злетить" з яйця, якщо його після варіння "побити" ложкою. Тільки не перестарайтеся. Якщо шкарлупа трісне одразу в багатьох місцях, зняти її може бути проблематично.Якщо неправильно зварити яйця, то відокремити шкарлупу, не пошкодивши саму структуру білка, може бути непросто. Однак, вихід є. Потрібно всього лише запам'ятати кілька простих рекомендацій.

Холодні яйця варити не можна

Якщо ви звикли готувати цей продукт одразу після того, як витягнете його з холодильника, варто позбутися цієї звички. Справа в тому, що різкий перепад температур не найкращим чином впливає на яйця. Дайте їм полежати на кухонному столі хоча б 15 хвилин. А потім починайте варити. Після цього ви почистите шкарлупу значно простіше і швидше.

Правильна температура води

Багато хто навіть і не здогадується, що для варіння яєць потрібна правильна температура води. Однак, якщо ви хочете, щоб шкарлупа потім швидко відчистилася, потрібно звернути увагу на цей момент.

Дочекайте, доки вода закипить, і тільки після цього кидайте у каструлю яйця.

Обов'язково додавайте сіль

Щоб потім без складнощів почистити яйця, потрібно додати сіль під час їхнього варіння. Найважливіше, зробити це до того, як ви кинули у киплячу воду сам продукт.

Обробити холодною водою

Тут можна використати одразу два варіанти. Перший - одразу після варіння обробити яйце холодною водою, підставивши його під кран. Другий підходить в тому разы, якщо ви зварили багато яєць. Наприклад, для салату. Спочатку злийте гарячу воду, потім налийте в каструлю холодної. Накрийте ємність кришкою і добряче потрусіть її.

Яйця потрібно "побити"

Шкарлупа буквально сама "злетить" з яйця, якщо його після варіння "побити" ложкою. Тільки не перестарайтеся. Якщо шкарлупа трісне одразу в багатьох місцях, зняти її може бути проблематично.

Варто знати! Що потрібно зробити з пшоном, щоб каша не гірчила

четвер, 26 червень 2025, 18:12

Пшоняна каша – відмінний гарнір для м’яса, птиці чи овочів. Зварена на молоці, вона може послужити і дуже ніжною і смачною основною стравою. Однак іноді покуштувавши кашу, приготовлену з пшона, в роті залишається неприємний гіркий присмак, передають Па...

Що потрібно зробити з яблуками, щоб приготувати смачну шарлотку

четвер, 26 червень 2025, 17:12

Шарлотка – страва, яку люблять і діти, і дорослі. Звісно, цю випічку важко назвати дієтичною. Однак вона неймовірно апетитна. Тому від страви не відмовляються навіть ті люди, які не дуже полюбляють солоденьке, передають Патріоти України. Приготування я...