Є секрет! Як варити яйця, щоб шкарлупа добре відчищувалася

Якщо неправильно зварити яйця, то відокремити шкарлупу, не пошкодивши саму структуру білка, може бути непросто. Однак, вихід є. Потрібно всього лише запам'ятати кілька простих рекомендацій, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Холодні яйця варити не можна

Якщо ви звикли готувати цей продукт одразу після того, як витягнете його з холодильника, варто позбутися цієї звички. Справа в тому, що різкий перепад температур не найкращим чином впливає на яйця. Дайте їм полежати на кухонному столі хоча б 15 хвилин. А потім починайте варити. Після цього ви почистите шкарлупу значно простіше і швидше.

Правильна температура води

Багато хто навіть і не здогадується, що для варіння яєць потрібна правильна температура води. Однак, якщо ви хочете, щоб шкарлупа потім швидко відчистилася, потрібно звернути увагу на цей момент.

Дочекайте, доки вода закипить, і тільки після цього кидайте у каструлю яйця.

Обов'язково додавайте сіль

Щоб потім без складнощів почистити яйця, потрібно додати сіль під час їхнього варіння. Найважливіше, зробити це до того, як ви кинули у киплячу воду сам продукт.

Обробити холодною водою

Тут можна використати одразу два варіанти. Перший - одразу після варіння обробити яйце холодною водою, підставивши його під кран. Другий підходить в тому разы, якщо ви зварили багато яєць. Наприклад, для салату. Спочатку злийте гарячу воду, потім налийте в каструлю холодної. Накрийте ємність кришкою і добряче потрусіть її.

Яйця потрібно "побити"

Шкарлупа буквально сама "злетить" з яйця, якщо його після варіння "побити" ложкою. Тільки не перестарайтеся. Якщо шкарлупа трісне одразу в багатьох місцях, зняти її може бути проблематично.Якщо неправильно зварити яйця, то відокремити шкарлупу, не пошкодивши саму структуру білка, може бути непросто. Однак, вихід є. Потрібно всього лише запам'ятати кілька простих рекомендацій.

Холодні яйця варити не можна

Якщо ви звикли готувати цей продукт одразу після того, як витягнете його з холодильника, варто позбутися цієї звички. Справа в тому, що різкий перепад температур не найкращим чином впливає на яйця. Дайте їм полежати на кухонному столі хоча б 15 хвилин. А потім починайте варити. Після цього ви почистите шкарлупу значно простіше і швидше.

Правильна температура води

Багато хто навіть і не здогадується, що для варіння яєць потрібна правильна температура води. Однак, якщо ви хочете, щоб шкарлупа потім швидко відчистилася, потрібно звернути увагу на цей момент.

Дочекайте, доки вода закипить, і тільки після цього кидайте у каструлю яйця.

Обов'язково додавайте сіль

Щоб потім без складнощів почистити яйця, потрібно додати сіль під час їхнього варіння. Найважливіше, зробити це до того, як ви кинули у киплячу воду сам продукт.

Обробити холодною водою

Тут можна використати одразу два варіанти. Перший - одразу після варіння обробити яйце холодною водою, підставивши його під кран. Другий підходить в тому разы, якщо ви зварили багато яєць. Наприклад, для салату. Спочатку злийте гарячу воду, потім налийте в каструлю холодної. Накрийте ємність кришкою і добряче потрусіть її.

Яйця потрібно "побити"

Шкарлупа буквально сама "злетить" з яйця, якщо його після варіння "побити" ложкою. Тільки не перестарайтеся. Якщо шкарлупа трісне одразу в багатьох місцях, зняти її може бути проблематично.

Оцінять всі! Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

неділя, 18 травень 2025, 12:12

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...

Не рецепт, а знахідка! Універсальний маринад з 5 продуктів для будь-якого м’яса перед запіканням

неділя, 18 травень 2025, 11:14

Кожна господиня обирає для себе ідеальний маринад для м’яса, щоб було соковитим, ароматним, ніжним. Зазвичай різні види м’яса потребують особливої заправки, але цей маринад універсальний, бо підійде курятині, яловичині чи свинині, передають Патріоти Ук...