Є секрет! Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів, передають Патріоти України.

Температура

Якщо ви почнете варити холодні яйця, то тріщин та проблем із чищенням уникнути не вдасться. Тому ніколи не відправляйте варитися яйця, які нещодавно стояли на полиці холодильника. Для того, щоб “зігрітися”, продукту потрібно як мінімум півгодини.

Голка

Багато хто чув про те, що досвідчені кухарі проколюють яйце з круглого боку. Досить “просунутися” гострим предметом лише на половину сантиметра. Це полегшить процес чищення, захистить від тріщин і скоротить час приготування.

Сіль та вода

Якщо ви хочете, щоб яйця залишалися красивими і легко піддавалися очищенню, не забудьте всипати у воду хоча б маленьку ложку солі. Також варто пам’ятати про те, що продукт варто відправляти в киплячу воду.

Є секрет! Як солити м’ясо під час приготування, щоб воно було смачнішим

середа, 18 червень 2025, 17:09

Багато кухарів-любителів навіть не підозрюють, що солити м’ясо потрібно тільки в певний момент. У більшості випадків господині звично додають сіль навіть під час приготування або смаження м’ясної страви. Однак це груба помилка, яка може не тільки погір...

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно мити печінку перед приготуванням

середа, 18 червень 2025, 16:56

Печінка — це цінний і поживний продукт, який часто використовують у кулінарії завдяки її унікальному смаку та високому вмісту заліза, вітамінів групи В та інших корисних речовин. Однак навколо питання про те, чи потрібно її мити перед приготуванням, іс...