Є секрет! Як варити яйця, щоб жовток був яскравим, а не сірим

Варені яйця – це джерело корисних речовин, швидкий сніданок та невід’ємний інгредієнт багатьох кулінарних страв, передають Патріоти України.

Неприємність полягає лише в тому, що іноді при варінні яєць, особливо вкруту, замість яскравого як сонце жовтка серед білка виявляється сірувато-зелена субстанція.

Подробиці

Як зварити яйця так, щоб цього не сталося.

Вважається, що цей секрет варіння розкрили азіатські кухарі. Він полягає у правильній кількості води, часу варіння та самому процесі.

Як зварити яйця з яскравим жовтком

По-перше, потрібна правильна кількість води на обрану кількість яєць. Таким вважається 2 літри води на 10 яєць.

По-друге, яйця поміщають у холодну воду і лише після цього ставлять каструлю на вогонь.

По-третє, після того як вода закипить каструлю знімають з вогню, накривають кришкою і чекають стільки, скільки потрібно для приготування яєць круто або некруто.

Якщо потрібно приготувати яйця некруто, то витримати продукт у гарячій воді потрібно рівно 6,5 хвилин. У мішечок яйця будуть готові через 7,5 хвилин, а круто – 9 хвилин.

Зачекавши необхідну кількість часу, не забудьте злити гарячу воду і залити яйця холодною водою, щоб краще чистились.

Кава, яку обожнюють у Європі: Чим іспанський латте кращий за звичайний

вівторок, 4 листопад 2025, 7:45

Іспанський латте - це кавовий напій, який поєднує насичений еспресо з теплим молоком і підсолодженим згущеним молоком. Саме завдяки цій кремовій солодкості він став улюбленцем у кав’ярнях Іспанії, а тепер - і в усьому світі, передають Патріоти України....

Лише спробуйте! Як тверде сало зробити справжнім делікатесом

вівторок, 4 листопад 2025, 6:42

Смачне та ароматне сало - справжній делікатес. Але іноді принесеш із магазину чи з ринку додому сало, а воно трохи жорсткувате. Однак це легко виправити, дотримуючись порад кулінарки Елли Іванової, передають Патріоти України. Таке сало можна їсти як п...