Є секрет! Як варити яйця, щоб жовток був м’яким та яскравим

Якщо у вас буває, що жовток має сірий чи зелений відтінок, а на смак гумовий, то уникайте помилок під час варіння. Часто навіть досвідчені господині їх роблять, тож перевірте свій спосіб, передають Патріоти України.

Подробиці

  1. Яйця краще опускати в окріп, перед цим варто додати сіль. Вона закріпить шкарлупу, яка не трісне під час варіння.
  2. Для того, щоб жовток був крутим достатньо 7 хвилин. Яйце, що вариться довше 10 хвилин, то його структура стає, мов гума, досить жорстка.
  3. Яйця треба після варіння відразу перекласти в холодну воду. Якщо вони будуть в окропі, то умовно продовжать варитися.
  4. Колір яєць залежить не тільки від варіння, а й від того, чим харчувалися кури-несучки. Так, якщо кури їдять кукурудзу, то жовтки мають яскравого кольору, а птиця, що вживає пшеницю, має більш бліді яйця. Проте на смак і користь це не впливає.

Неприємний запах із посудомийки? Один шматочок лимона - і проблема зникне назавжди

вівторок, 14 жовтень 2025, 9:15

Неприємний запах із посудомийки, жирний наліт на тарілках навіть після гарячого циклу? Не поспішайте звинувачувати мийний засіб. Найчастіше проблема в самій машині - вона просто потребує очищення. І зовсім не обов’язково купувати дорогі хімічні засоби....

Нам брехали? Гіркий шоколад не корисніший за молочний, - дослідження

вівторок, 14 жовтень 2025, 8:45

Усе, що ми знали про користь темного шоколаду, виявилося звичайним маркетингом. Як з’ясувало видання The Economist, твердження про те, що гіркий шоколад допомагає серцю та знижує тиск завдяки високому вмісту флаванолів - лише напівправда, передають Пат...