Є секрет! Як варити яйця, щоб жовток був м’яким та яскравим

Якщо у вас буває, що жовток має сірий чи зелений відтінок, а на смак гумовий, то уникайте помилок під час варіння. Часто навіть досвідчені господині їх роблять, тож перевірте свій спосіб, передають Патріоти України.

Подробиці

  1. Яйця краще опускати в окріп, перед цим варто додати сіль. Вона закріпить шкарлупу, яка не трісне під час варіння.
  2. Для того, щоб жовток був крутим достатньо 7 хвилин. Яйце, що вариться довше 10 хвилин, то його структура стає, мов гума, досить жорстка.
  3. Яйця треба після варіння відразу перекласти в холодну воду. Якщо вони будуть в окропі, то умовно продовжать варитися.
  4. Колір яєць залежить не тільки від варіння, а й від того, чим харчувалися кури-несучки. Так, якщо кури їдять кукурудзу, то жовтки мають яскравого кольору, а птиця, що вживає пшеницю, має більш бліді яйця. Проте на смак і користь це не впливає.

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...

Ось як розпізнати зіпсовану курку. Ніколи її не їжте! Біль у шлунку - це лише початок

понеділок, 24 листопад 2025, 19:15

Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...