Є секрет! Як варити рис, щоб він не прилипав на дно каструлі

Рис традиційно входить до найпопулярніших гарнірів у всьому світі, передають Патріоти України.

Втім, незважаючи на поширеність цієї крупи, її приготування досі викликає у багатьох людей низку труднощів.

Подробиці

Часто зустрічається така проблема, як прилипання каші до дна каструлі. В результаті рис пригорає.

Однак досвідчені господині знають про простий спосіб, що дозволяє уникнути такого результату.

У чому полягає хитрість

Необхідно дотримуватися правильного співвідношення води та крупи.

Якщо рідини буде замало, вона швидко випарується. При цьому сам рис приготуватися не встигне. У результаті він почне пригоряти.

Велика кількість вологи також негативно впливає на консистенцію страви.

Запам’ятати потрібно просте правило: на один об’єм крупи повинно бути два об’єми води.

Процес виготовлення на плиті повинен займати близько 12 хвилин (з них 7 – на великому вогні).

Після цього каструлю слід зняти з конфорки. Рис має «настоятись» приблизно 10 хвилин.

Ще одна хитрість

Прилипання рису на дно посуду може бути пов’язане з дією такого компонента, як крохмаль.

Щоб видалити частину крохмалю та запобігти небажаному процесу, перед початком приготування рис рекомендується промити холодною водою.

А ось замочування слід здійснювати вже у гарячій воді. У результаті рис вийде розсипчастим.

Як приготувати ідеальний бульйон без пінки - відмінний лайфхак

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 18:07

Пінна шапка, якою покривається бульйон у каструлі, виглядає не дуже апетитно, передають Патріоти України. Багато господинь запитують, як зменшити кількість піни, що утворюється при варінні бульйону, чи варто її видаляти, чи шкодить вона страві. Поява п...

Фарш вийде неймовірно ніжним: Ось які хитрощі допоможуть досягти результату

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 17:12

Якщо вам хочеться, щоб фарш мав неймовірно ніжну текстуру, то над ним доведеться як слід попрацювати, передають Патріоти України. Ці хитрощі можна сміливо назвати універсальними. Сало. Не варто недооцінювати роль жиру у “створенні” ідеальної м’ясної ос...