Є секрет! Як відварити буряк у чотири рази швидше і без неприємного запаху

Ритм сучасного життя диктує нам такі умови, що все потрібно робити швидко, адже скрізь потрібно встигнути, а справ надто багато. І в кулінарії значно пришвидшено більшість процесів готування, передають Патріоти України.

Є одна кулінарна хитрість, що дозволяє зварити буряки всього за якихось 15 хвилин. На додачу під час варіння не поширюватиметься по кухні та квартирі неприємний запах.

Подробиці

Якщо підійти до цього питання по науковому, то виявиться, що варити коренеплід потрібно не менше 40-45 хвилин в залежності від розміру бульби та кількості.

Якщо овоч великий, то правильніше і корисніше його запекти.

Як швидко зварити буряк

  1. Спочатку овоч потрібно помити так, щоб ненароком не пошкодити шкірку. Хвостики і коріння звичайно ж не відрізаємо, а для варіння вибираємо буряки не більше середнього розміру.
  2. Солити буряки під час варіння, як і інші овочі (наприклад, картоплю та моркву «у мундирах») не потрібно.
  3. Наберіть потрібну кількість води, поставте каструлю на вогонь і доведіть воду до кипіння, а потім покладіть буряки. Кришкою каструлю можна не накривати, вогонь можна не зменшувати. Щоб не було запаху – покладіть слідом скоринку чорного хліба.
  4. Варіть буряк 15 хвилин на сильному вогні, потім дістаньте і покладіть у ємність із крижаною водою.

Після того, як овоч охолоне, можна приступати до чищення.

Трохи довше запікатиметься буряк у духовці. На це піде в середньому 25 хвилин.

Не робіть помилок! У каструлі з якого металу категорично не можна варити варення

вівторок, 15 липень 2025, 19:05

Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України. . Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...

Просто і геніально! Що робити з кавуном, щоб він ніколи не псувся

вівторок, 15 липень 2025, 17:30

Кавун - один із найулюбленіших літніх фруктів, який освіжає у спекотні дні. Але що робити, якщо залишилося багато кавуна, а з’їсти його відразу неможливо? Вихід - заморожування. Чи можна так робити, і які переваги це дає, передають Патріоти України. Чи...