Є секрет! Як відварити буряк у чотири рази швидше і без неприємного запаху

Ритм сучасного життя диктує нам такі умови, що все потрібно робити швидко, адже скрізь потрібно встигнути, а справ надто багато. І в кулінарії значно пришвидшено більшість процесів готування, передають Патріоти України.

Є одна кулінарна хитрість, що дозволяє зварити буряки всього за якихось 15 хвилин. На додачу під час варіння не поширюватиметься по кухні та квартирі неприємний запах.

Подробиці

Якщо підійти до цього питання по науковому, то виявиться, що варити коренеплід потрібно не менше 40-45 хвилин в залежності від розміру бульби та кількості.

Якщо овоч великий, то правильніше і корисніше його запекти.

Як швидко зварити буряк

  1. Спочатку овоч потрібно помити так, щоб ненароком не пошкодити шкірку. Хвостики і коріння звичайно ж не відрізаємо, а для варіння вибираємо буряки не більше середнього розміру.
  2. Солити буряки під час варіння, як і інші овочі (наприклад, картоплю та моркву «у мундирах») не потрібно.
  3. Наберіть потрібну кількість води, поставте каструлю на вогонь і доведіть воду до кипіння, а потім покладіть буряки. Кришкою каструлю можна не накривати, вогонь можна не зменшувати. Щоб не було запаху – покладіть слідом скоринку чорного хліба.
  4. Варіть буряк 15 хвилин на сильному вогні, потім дістаньте і покладіть у ємність із крижаною водою.

Після того, як овоч охолоне, можна приступати до чищення.

Трохи довше запікатиметься буряк у духовці. На це піде в середньому 25 хвилин.

Смакота! Курячі сердечка на грилю за 10 хвилин

середа, 30 квітень 2025, 18:14

Якщо ви хочете приготувати курячі сердечка і у вас є не більше 10 хвилин, то рекомендуємо цей рецепт. Готувати можна на решітці гриль або прямо в духовці, передають Патріоти України. Щоб приготування було швидким, відразу увімкніть духовку до 200 граду...

Є секрет! Як зварити магазинні пельмені так, щоб їх не відрізнили від домашніх

середа, 30 квітень 2025, 17:30

Щоб магазинні пельмені смакували як домашні, потрібно правильно їх приготувати та додати кілька секретних інгредієнтів. Ось кілька порад, передають Патріоти України. Замість простої води варіть пельмені в м’ясному або овочевому бульйоні. Це додасть їм ...