Є секрет! Як відварити яловичину, щоб вона вийшла ніжною та смачною

Відварена яловичина – дуже корисний для здоров’я продукт. Приготовлена таким чином яловичина забезпечує організм залізом і підтримує рівень еритроцитів у крові, передають Патріоти України.

Якщо знати спосіб, завдяки якому навіть найжорсткіше м’ясо стане м’яким, вийде приготувати смачне та ароматне м’ясо.

Як правильно варити яловичину

Швидкість варіння та час приготування м’яса залежить від багатьох факторів. Так, телятина чи молода яловичина зваряться набагато швидше, ніж м’ясо тварини в віці.

Вибираючи для варіння м’ясо, слід звертати увагу на його колір. Старе м’ясо відрізнятиметься темно-червоним, бордовим кольором, молоде має яскравий рожево-червоний колір.

При розрізі гарне та свіже м’ясо не прилипатиме до пальців, а ямки від натискання пальцем швидко зникнуть.

Час варіння м’яса багато в чому залежить від розміру шматка. Якщо куряче м’ясо можна зварити за 60 хвилин, то кілограмовий шматок яловичини доведеться готувати години 2. Однак невеликі шматочки яловичини будуть готові вже за годину.

Щоб м’ясо вийшло м’яким, попередньо його можна замаринувати, збризнувши лимонним соком, а при варінні додати 2 ст. л. оцту.

Крім цього, в каструлю в киплячу воду додають 1 ст. л. соняшникової олії та солять м’ясо в кінці варіння.

Миска вівсянки чи яйце: Ось що краще для схуднення

понеділок, 22 грудень 2025, 12:39

Сніданок має бути ситним, щоб зменшити перекуси та почуття голоду. І вівсянка, і яйця корисні, але впливають на організм по-різному, передають Патріоти України.

Ви могли це не знати! Дешева риба, яка є небезпечною

неділя, 21 грудень 2025, 19:08

Риба - цінне джерело омега-3 та вітамінів, але не всі види однаково корисні. Дієтологи б’ють на сполох через тілапію, особливо імпортовану з Азії, передають Патріоти України. Вагітні жінки, маленькі діти та люди з чутливим шлунком повинні бути особливо...