Приблизно через 2 тижні розкрита томатна паста покривається плівкою, а потім з’являється пліснява. Щоб значно продовжити термін зберігання відкритої пасти, можна скористатися однією простою хитрістю з гірчицею, передають Патріоти України.
Суть хитрості в тому, щоб взяти приблизно 1/2 чайної ложки звичайної столової гірчиці, і нанести її на внутрішній бік кришки банки з томатною пастою. Потім її закривають і використовують у міру потреби. У такому вигляді вона навіть через 3-4 тижні не зіпсується, й не запліснявіє. Така хитрість працює не лише з томатною пастою, а й з кабачковою ікрою.
Ще один спосіб
Є хитрість, яка збереже вашу відкриту томатну пасту більш як на місяць. Візьміть форми для приготування льоду, перемістіть туди продукт, укрийте целофановим пакетом, щоб ізолювати запах. Кубики заморозьте, а потім складіть у пакет та зберігайте у морозильній камері. Використовуйте у міру потреби. Ні скоринки, ні цвілі не буде довгий час. Цей метод ще простіший і надійніший, ніж хитрість із гірчицею.
В кулінарній справі не завжди вдається все ідеально. І буває так, що ви готуєте котлети чи фрикадельки, та стикаєтесь з тим, що фарш розвалюється. Є кілька варіантів, як уникнути такої ситуації під час готування, передають Патріоти України. Досвід дея...
Коли традиційна смажена курка набридла, досить приготувати смачний маринад і її смак стане зовсім іншим, передають Патріоти України. Якщо до вподоби пряний варіант маринаду, необхідно дрібно нарізати цибулину і 3 зубчики часнику. Додаєм сюди трохи черв...