Є секрет! Як заквасити капусту, щоб була смачна і хрумка

Квашена капуста — наш український суперфуд. У осінньо-зимовий період вона стає фаворитом серед родичів-овочів. Саме квашена капуста містить вітаміни, амінокислоти, пробіотики та флавоноїди, які позитивно впливають на організм людини. передають Патріоти України.

Хто ще не знає, як заквасити хрумку і корисну капусточку, цей рецепт для вас.

Подробиці

На 1 трилітрову банку потрібно:
3 кг свіжої капусти
1 велика морквина
5 ст. л. солі

Спочатку нашаткуйте капусту. Покладіть її у глибоку миску, щоб зручно було переминати. Зітріть велику морквину і гарно перемішайте з капустою. Додайте сіль і ретельно переминайте капусту, щоб вона стала м’якою і пустила сік.

Після того, як капуста пустить сік, перекладіть її в банку і поставте у темне місце на 3 дні. Під банку підставте тарілочку, бо під час бродіння капуста буде пінитися. На третій день спробуйте капусту, якщо вона буде достатньо кисла, то перемістіть банку у холодильник.

Розставлено крапки над "і": Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику

п’ятниця, 5 вересень 2025, 6:45

Банка джему або варення у холодильнику - це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь, передають Патріоти України. Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати йо...

Ефект здивує! ТОП-7 причин пити м’ятний чай щодня

четвер, 4 вересень 2025, 9:15

Корисні властивості чаїв, насамперед зеленого, підтверджувалися різноманітними медичними дослідженнями. Зокрема, з'ясовувалося, що деякі види чаїв впливають на зменшення жиру в районі живота, передають Патріоти України. А видання prevention.com пише пр...