Є секрет! Як замочити горох, щоб зварився за 15 хвилин

Горох можна швидко зварити без замочування “на ніч”. Виявляється, є способи, які допоможуть гороху зваритися набагато швидше. Мудрі господині не допускають банальних помилок, вони знають тонкощі та хитрощі, щоб приготувати горох швидко без хімії та додаткових зусиль, передають Патріоти України.

Які помилки потрібно врахувати під час приготування гороху

  • По-перше, горох треба промивати. Але господині цей «пунктик» часто пропускають чи забувають про нього. Горох обов’язково потрібно промивати перед відварюванням, щоб очистити горошини від крохмального борошна, клейковини, що оточує горошини. Горох важливо промивати до прозорості – особливо ретельно. Такий спосіб прискорить набухання горошин та його відварювання.
  • По-друге, замочувати горох не можна у холодній воді. Тільки у гарячій. Якщо ви замочуватимете горох у холодній воді, то він швидко не звариться. Горошини набухнуть лише у гарячій воді та швидше очистяться від клейковини.
  • По-третє, варити горох треба вміти. Багато господарок варять горох неправильно.

Щоб вирішити проблеми з варінням гороху, потрібно його промити, потім довести горох до кипіння і знову промити. Потім залити горох окропом.

У такий спосіб ми позбавляємося піни, яка перешкоджає швидкому приготуванню гороху. У окропі горошини зможуть набухнути максимально швидко.

Джерело: ПростоВей

Не робіть помилок! Які фрукти не можна зберігати поряд з яблуками

п’ятниця, 24 січень 2025, 18:12

Не всі фрукти можна зберігати у безпосередній близькості один від одного, яблука – не виняток. Вдасться зберегти соковиті смачні солодкі та міцні плоди якомога довше, якщо знати про особливості їх зберігання, передають Патріоти України. Неправильно орг...

Господиням на замітку! Що додати в тісто на вареники, щоб легко ліпити без борошна

п’ятниця, 24 січень 2025, 17:13

Це тісто універсальне, адже підходить для всіх видів вареників із будь-якою начинкою (солодкою і солоною) та для пельменів. Працювати з таким тістом – одне задоволення, адже не треба додавати борошно під час ліплення, передають Патріоти України. Тісто ...