Є секрет! Як запекти картоплю в духовці, щоб вона не засохла і не потріскалася

Серед багатьох рецептів з картоплею особливою популярністю користується приготування в духовці. Незалежно від того, буде вона запікатися з куркою або сама з собою, скибочки можуть висохнути і потріскатися. Розкажемо, що зробити, щоб цього не сталося, передають Патріоти України.

Як спекти соковиту картоплю

На початку нічого нового та цікавого. Бульби потрібно помити, почистити, видалити «вічка» та зелені ділянки. Поотім промиваємо картоплю і замочуємо її у воді на 10-15 хвилин.

Зливаємо воду та оформляємо бульби для подачі. Залежно від вашої фантазії бульби нарізають кубиками, скибочками, кружальцями, часточками і тому подібне.

Незалежно від форми заготівлі, перед тим як відправити картоплю у форму та в духовку, заливаємо все окропом і варимо 3-4 хвилини.

Потім зливаємо воду, остуджуємо овочі, змішуємо спеції, сіль та олію, перемішуємо в цьому картоплю та розігріваємо духовку до 200 градусів Цельсія.

Залишилося тільки застелити лист або форму пергаментом, розкласти картоплю і прибрати її в духовку на 30-40 хвилин. Подають картоплю по-селянськи як гарнір до птиці та м’яса або як окрему страву. Смачного!

Є секрет! Як з кислих мандаринів зробити солодкі

середа, 22 січень 2025, 11:15

Мандарини бувають такі солодкі та смачні, але ж на них ще треба попасти в магазині чи на ринку. Не завжди дають скуштувати. Якщо вам все ж таки попались кислі мандарини, не засмучуйтесь. Є метод, який дає можливість побороти кислоту та нівелювати її см...

Курка пропечеться рівномірно! Дієві поради, як приготувати ідеальну страву

середа, 22 січень 2025, 10:14

Пам’ятаючи про прості нюанси, за якість запеченої курки можна не переживати, передають Патріоти України. Цю страву часто готують до святкового столу. У поспіху головне не забути про прості правила, які дозволять приготувати ідеальне частування. При гот...