Є секрет! Як запекти картоплю в духовці, щоб вона не засохла і не потріскалася

Серед багатьох рецептів з картоплею особливою популярністю користується приготування в духовці. Незалежно від того, буде вона запікатися з куркою або сама з собою, скибочки можуть висохнути і потріскатися. Розкажемо, що зробити, щоб цього не сталося, передають Патріоти України.

Як спекти соковиту картоплю

На початку нічого нового та цікавого. Бульби потрібно помити, почистити, видалити «вічка» та зелені ділянки. Поотім промиваємо картоплю і замочуємо її у воді на 10-15 хвилин.

Зливаємо воду та оформляємо бульби для подачі. Залежно від вашої фантазії бульби нарізають кубиками, скибочками, кружальцями, часточками і тому подібне.

Незалежно від форми заготівлі, перед тим як відправити картоплю у форму та в духовку, заливаємо все окропом і варимо 3-4 хвилини.

Потім зливаємо воду, остуджуємо овочі, змішуємо спеції, сіль та олію, перемішуємо в цьому картоплю та розігріваємо духовку до 200 градусів Цельсія.

Залишилося тільки застелити лист або форму пергаментом, розкласти картоплю і прибрати її в духовку на 30-40 хвилин. Подають картоплю по-селянськи як гарнір до птиці та м’яса або як окрему страву. Смачного!

Не відірватися! Як приготувати вдома кавовий сироп, щоб був смачніший за магазинний

субота, 6 вересень 2025, 12:30

Сироп, який ми додаємо у каву, можна досить просто і швидко приготувати вдома, щоб не витрачати на цього купу грошей у магазині чи кав’ярні, передають Патріоти України. До того ж смак цього сиропу буде не лише не гіршим, але і набагато кращим, адже ви ...

Один секрет - і ваші котлети ніколи не будуть сухими. Жодної цибулі!

субота, 6 вересень 2025, 12:09

Фрикадельки чи котлети без цибулі? Здається, це неможливо, адже в більшості сімей саме смажена цибуля вважається обов’язковим інгредієнтом. Але виявляється, що її можна легко замінити іншим овочем - і страва стане ще ніжнішою та соковитішою, передають ...