Серед багатьох рецептів з картоплею особливою популярністю користується приготування в духовці. Незалежно від того, буде вона запікатися з куркою або сама з собою, скибочки можуть висохнути і потріскатися. Розкажемо, що зробити, щоб цього не сталося, передають Патріоти України.
На початку нічого нового та цікавого. Бульби потрібно помити, почистити, видалити «вічка» та зелені ділянки. Поотім промиваємо картоплю і замочуємо її у воді на 10-15 хвилин.
Зливаємо воду та оформляємо бульби для подачі. Залежно від вашої фантазії бульби нарізають кубиками, скибочками, кружальцями, часточками і тому подібне.
Незалежно від форми заготівлі, перед тим як відправити картоплю у форму та в духовку, заливаємо все окропом і варимо 3-4 хвилини.
Потім зливаємо воду, остуджуємо овочі, змішуємо спеції, сіль та олію, перемішуємо в цьому картоплю та розігріваємо духовку до 200 градусів Цельсія.
Залишилося тільки застелити лист або форму пергаментом, розкласти картоплю і прибрати її в духовку на 30-40 хвилин. Подають картоплю по-селянськи як гарнір до птиці та м’яса або як окрему страву. Смачного!
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...