Зелень – важливий інгредієнт для перших страв. Петрушка або кріп не тільки покращують смак супу, але й роблять рідку страву набагато більш апетитною. Однак це відбувається лише за умови збереження у компонента яскравого зеленого кольору, передають Патріоти України.
Справа в тому, що під впливом високих температур інгредієнт нерідко втрачає свій колір. Суп стає менш смачним. Крім того, він перестає красиво виглядати у тарілці. Що ж потрібно зробити для того, щоб зелень залишилася яскравою та не втратила своїх корисних якостей. Секрет – у додатковому інгредієнті.
У ролі секретного компонента виступає харчова сода. Відправити цей засіб у каструлю потрібно вчасно.
Так, сипкий інгредієнт повинен опинитися у блюді разом із нарізаною зеленню.
Дуже важливо, щоб зелень і сода потрапили в суп після вимкнення вогню, інакше хитрість не спрацює.
Об’єм соди повинен бути мінімальним. Досить невеликої щіпки, яка поміститься на кінчик ножа.
У цьому випадку засіб не вплине на смакові якості страви.
Після того, як сода і зелень опинилися в приготованому супі, страву необхідно ретельно перемішати.
У результаті зелень збереже прекрасний зовнішній вигляд та яскравий аромат.
Нове дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, ставить під сумнів користь курячого м'яса. Вчені знайшли зв'язок між вживанням понад 300 г курки (тобто приблизно трьох порцій) на тиждень з підвищеним ризиком загальної смертності та смертності від р...
Літо – чудова пора вибиратися на пікнік! А який пікнік без шашлику? І який шашлик без фірмових секретів кухаря? Читайте та мотайте на вус, передають Патріоти України. На цей рахунок є різні думки, адже сіль витягує з м’яса дорогоцінний сік і бажано її ...