Є секрет! Як зробити м’ясо м’яким за допомогою гірчиці та цибулі

Працювати з м’ясом легко, коли воно хорошої якості. І навіть з таким бувають сумнівні моменти з приводу м’якості. А зробити з нього смачну та соковиту страву можна, якщо знати кілька кулінарних лайфхаків. Поговоримо про це детальніше, передають Патріоти України.

Подробиці

Для пом’якшення м’яса часто використовують маринади. Додають туди, які повинні зробити продукт більш готовим до подальшого смаження, запікання чи тушкування. Якщо ви не є прихильником додавання ківі, лимонів, кефіру, оцту, вина, тоді наступні кулінарні поради вам допоможуть досягти поставленої цілі.

Вам потрібні тільки цибуля та гірчиця. Можна вибирати будь-який з цих інгредієнтів. Натріть м’ясо гірчицею та залиште його постояти на годину. А далі вже на ваш вибір. Можна залишити гірчицю, а можна обтерти м’ясо. Але цей соус нічим не заважає. Після приготування він не буде мати гостроту, а от хороший вклад в смак зробить.

Цибуля також допомагає пом’якшувати. Накришіть її, покладіть до м’яса та також нехай так постоїть протягом години. Цибулю виділить сік, який й сприяє пом’якшенню. В результат ваша страва буде дуже соковита та смачна.

Гречка швидко псується, якщо зберігати її в цих місцях - названо поширені помилки

неділя, 14 вересень 2025, 19:40

Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...

Чи справді гостра їжа допомагає худнути? Вчені дали остаточну відповідь

неділя, 14 вересень 2025, 13:05

Гостра їжа не лише додає смаку стравам, а й може впливати на вашу вагу. Дієтологи пояснюють: капсаїцин - активна речовина у перці чилі - запускає процеси, які прискорюють метаболізм та допомагають знижувати апетит, передають Патріоти України. «Капсаїци...