Є секрет! Як зробити, щоб смажена картопля не пригорала, не прилипала і не стала м’якою

Якщо ви хочете приємно здивувати домашніх, то зробити це дуже просто: досить смачно посмажити картоплю. Проте впоратися із завданням по силі лише досвідченій господині, оскільки страва здається нехитрою лише на перший погляд, передають Патріоти України.

Які хитрощі потрібно взяти на замітку

Правильне нарізування

Орієнтиром форми має служити картопля фрі: такий продукт ідеально пропікатиметься, дозволяючи подати чудову страву на стіл.

Також стежте за тим, щоб коренеплід був подрібнений однаково.

Чи потрібно замочувати картоплю

У цьому питанні думка кулінарів поділяється. Деякі вимочують картоплю, щоб позбавити її надлишків крохмалю. Інші ж рекомендують пропустити цю процедуру.

У будь-якому разі картоплю слід просушити паперовим рушником перед смаженням.

Сковорідка та олія

Найкраще зупинити свій вибір на посуді з товстим дном, яке добре прогрівається та вміло тримає температуру. Олію теж потрібно ретельно розігріти перед тим, як відправляти картоплю.

Якщо ви любите смажити на салі, то його спочатку потрібно повністю розтопити.

Порції

Не варто намагатись посмажити весь обсяг картоплі. Через це можна забути про скоринку і рівномірне прожарювання.

Досвідчені господині готують картоплю невеликими порціями.

Цибуля та сіль

Ці компоненти ніколи не варто вводити на початку приготування, інакше страва буде зіпсована. Як правило, потрібно дочекатися середини процесу і після цього вводити додаткові інгредієнти.

Не дайте себе обдурити! Консерви, які можуть вас вбити - як їх розпізнати до покупки

субота, 11 жовтень 2025, 19:05

Ось як швидко й надійно розпізнати зіпсовані консерви в магазині, передають Патріоти України. Огляд упаковки. Переконайтеся, що банка або скляна тарa не має здуття, вм’ятин із розривом лаку, протікання або слідів витікання. Здуття кришки чи днища свідч...

Ваш улюблений чай - отрута! У пакетиках знайшли мікропластик, що потрапляє у кров

субота, 11 жовтень 2025, 18:15

Нові наукові дані свідчать, що під час заварювання чай у пакетиках може виділяти мільйони частинок мікропластику, які потрапляють у кров і з часом осідають у тканинах організму, передають Патріоти України. За результатами дослідження, найтоксичнішими в...