Є секрет! Як зробити, щоб смажена картопля не пригорала, не прилипала і не стала м’якою

Якщо ви хочете приємно здивувати домашніх, то зробити це дуже просто: досить смачно посмажити картоплю. Проте впоратися із завданням по силі лише досвідченій господині, оскільки страва здається нехитрою лише на перший погляд, передають Патріоти України.

Які хитрощі потрібно взяти на замітку

Правильне нарізування

Орієнтиром форми має служити картопля фрі: такий продукт ідеально пропікатиметься, дозволяючи подати чудову страву на стіл.

Також стежте за тим, щоб коренеплід був подрібнений однаково.

Чи потрібно замочувати картоплю

У цьому питанні думка кулінарів поділяється. Деякі вимочують картоплю, щоб позбавити її надлишків крохмалю. Інші ж рекомендують пропустити цю процедуру.

У будь-якому разі картоплю слід просушити паперовим рушником перед смаженням.

Сковорідка та олія

Найкраще зупинити свій вибір на посуді з товстим дном, яке добре прогрівається та вміло тримає температуру. Олію теж потрібно ретельно розігріти перед тим, як відправляти картоплю.

Якщо ви любите смажити на салі, то його спочатку потрібно повністю розтопити.

Порції

Не варто намагатись посмажити весь обсяг картоплі. Через це можна забути про скоринку і рівномірне прожарювання.

Досвідчені господині готують картоплю невеликими порціями.

Цибуля та сіль

Ці компоненти ніколи не варто вводити на початку приготування, інакше страва буде зіпсована. Як правило, потрібно дочекатися середини процесу і після цього вводити додаткові інгредієнти.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...